Martin Hallager Aaknes (32) skal gå i bresjen for å ta Sommerfestivalen i Selbu til nye høyder. Med seg på laget får han stjørdalingene Kenneth Eidem Bratt og Trond Svarva.

Uptown-trioen er underveis med oppretting av selskapet Uptown Events AS, som kjøper seg inn med 51 prosent i Selbu Arrangement AS. Sistnevnte selskap driver festivalen i Selbu.

– Vi skal være Norges beste fest. Sammen med mange gode støttespillere er jeg sterk i trua på at vi skal løfte festivalen på nytt, sier Martin Hallager Aaknes, som blir daglig leder.

De siste årene har ikke Sommerfestivalen levd opp til mottoet «Norges beste fest». Sammen har de planer om å gjøre noe med dette.

– Stolt og ydmyk

Martin Hallager Aaknes, Kenneth Eidem Bratt og Trond Svarva driver i dag Uptown Bar i Stjørdal sentrum. Førstnevnte presiserer at det nyopprettede selskapet er 100 prosent adskilt fra utestedet i Kjøpmannsgata.

For en stund siden fikk Hallager Aaknes en henvendelse fra Terje Storli, som eier og driver TS Partner AS. Han har hatt en finger med i spillet i Sommerfestivalen siden oppstarten.

– Jeg fikk høre at festivalen skulle ha en ny daglig leder, og Storli ville ha meg i den rollen. Jeg er utrolig stolt og ydmyk over å få et slikt tilbud, sier Hallager Aaknes.

Etter en runde med seg selv, kontaktet han Eidem Bratt og Svarva. De var interesserte og ville være med på laget.

– Vi er tre forskjellige personer med forskjellige egenskaper. Jeg ville ikke gjøre dette alene. Nå er det klart at vi tre blir den største aksjonæren i Selbu Arrangement, sier 32-åringen.

Han starter i jobben som daglig leder den 1. februar neste år. Med seg i styret får han blant andre Kenneth Eidem Bratt som styreleder.

Teamwork

Lagspill. Martin Hallager Aaknes er opptatt av å gjøre Sommerfestivalen til noe stort sammen med andre. Dette skal ikke være et enmannsshow.

– Vi skal samarbeide fra ytterste til innerste ledd. Filosofien er å spille hverandre gode. Både selbyggen selv, idrettslagene, aksjeeiere, andre interessenter og publikum er på lag.

Han har selv vært på Sommerfestivalen i Selbu mange ganger opp gjennom årene. Etter tre år som daglig leder ved Uptown Bar er han kjent innen bransjen.

– Det vi vanligvis gjør på ett år skal nå gjøres på ei helg i juni. Jeg føler meg trygg på at vi skal få til en festival som blir så bra i 2014 at vi kan arrangere en ny festival igjen i 2015, sier Martin Hallager Aaknes.

– Fallhøyden er stor?

– Jeg har et sterkt ønske om at vi skal lykkes. Det er store markedskrefter som avgjør om det blir bra eller ikke. Suksess eller ikke suksess: Det har ikke noe med én person å gjøre. Det er mange ledd som sammen må fungere.

Broiler og Plumbo kommer

I juni i år ble det solgt 6.300 festivaldøgn. Det ga til slutt et overskudd på rundt 100.000 kroner.

– Vi skal lage ei artistrekke som appellerer til alle aldersgrupper. Nå håper jeg folk valfarter til Selbu 20.-22. juni neste år, understreker Hallager Aaknes.

– Hvilke band skal stå på scenen i 2014?

– Det er noe det jobbes med nå, og jeg vil presisere at jeg først starter i jobben 1. februar. Men det er allerede klart at Broiler (tidligere DJ Broiler red. anm.) og Plumbo kommer. Resten av artistene får vi komme tilbake til. Vi ønsker å få en lokal forankring i artistvalgene. Sommerfestivalen skal være noe alle sammen har et forhold til, avslutter Martin Hallager Aaknes.