Men muligheten til å dele rom med Petter Northug glapp for Emil Iversen.

I dag er Varden-løperen verdenscupdebutant på Lillehammer. 15 kilometer klassisk står på programmet, og 22-åringen legger ikke skjul på at han er spent.

- Jeg håper jeg klarer å gå et bra skirenn, og utover det forventer jeg en rå opplevelse med mye folk langs løypene, smiler han til Bladet.

Debutanten er forsiktig med å sette seg konkrete resultatmål.

- Jeg er ærlig talt usikker på hva det kan holde til. Men klarer jeg å gå et veldig bra renn, kan jeg absolutt slå mange. For å ta verdenscuppoeng må jeg nok overprestere, men det er en liten drøm, sier han.

Poengene går til de 30 beste.

God form

Formen skal det ikke være mye å utsette på. Sist helg ble Varden-løperen henholdsvis nummer tre og fire i de to rennene under BUL-sprinten på Gålå. Og fredag fikk han enda en bekreftelse på at kroppen spiller på lag om dagen.

- Det er ikke ofte jeg kan si at jeg føler meg bra. Men det gjorde jeg virkelig i dag, sier Iversen.

At nervene skal spille han et puss foran verdenscupdebuten, er han derimot ikke det minste bekymret over.

- Nei, jeg gleder meg mer enn jeg er nervøs. Det ligger ikke noe press på meg foran disse rennene, så den biten har jeg kontroll på, fastslår han.

22-åringen innrømmer at han ikke på noen måte hadde regnet med å få en verdenscupsjanse allerede før jul.

- Jeg har selvfølgelig tenkt tanken, men for å bli tatt ut her måtte man gå fort fra første stavtak. Det er ikke alltid så lett. Sånn sett er dette mer en fin motiverende bonus for meg, smiler han.

Skulle delt rom med Northug

Artig er det også å få være en del av verdenscuplaget for en helg. Debutant Iversen tar til seg både inntrykk og erfaringene som følger med.

- Akkurat det er nok det kuleste ved å være her, fastslår Varden-løperen - som samtidig gikk glipp av muligheten til å komme tett innpå Norges klart mest profilerte skiløper.

- Jeg skulle egentlig ha delt rom med Petter Northug, men på grunn av sykdom ble det endringer, forteller Iversen - og innrømmer gjerne at akkurat det var litt surt.

Fredag satt han i salen og så Northug svare på spørsmål fra et fulltallig pressekorps på skiforbundets pressekonferanse. Iversen innrømmer glatt at han gjerne følger i skikongens fotspor.

- Det hadde vært en drøm å sitte på podiet selv om noen år, sier han.

PS! Også Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem går verdenscup på Lillehammer i helga. Jentene går 10 kilometer klassisk lørdag.