Møkk og gammel halm er måkt ut, spindelvevet under taket er borte, og de gråbrune tømmerveggene har fått flere omganger med høyttrykksspyler. Nå har Brit Blæstervold fylt veggene med kunst, både egen og andres. Fjøset på Blæstervollen i Meråker har blitt kunstgalleri – ihvertfall denne sommeren.

– Om jeg ser for meg fast utstilling her i fjøset? Jeg må først se hvordan det går i sommer. Jeg betrakter dette som en prøve, sier hun om forsøket med å trekke kunst-interesserte til heimgården i Torsbjørkdalen.

I utstillingen i fjøset presenterer hun både egne bilder og ting laget av folk hun har hatt på malekurs. I tillegg har hun to gjesteutstillere, Gudmund Juhl og Magne Sandøy, profesjonell kunstner med et anerkjent navn, og med base i Råkvåg på Fosen.

– I alt er det kanskje med rundt ti forskjellige utstillere som er her med maleri, treskjæring, tegning og andre uttrykksformer. Fra stabbur og låve har jeg dessuten gravd fram en del gamle ting for å skape litt spesiell stemning, sier Brit Blæstervold.

– Hvorfor jeg stiller ut her? Som medlem av kunstringen Stiora i Stjørdal har jeg stilt ut bilder tidligere. Men nå har jeg flyttet til Meråker, jeg trives stadig bedre og bedre, og jeg syns dette er et fint tiltak. I Meråker er folk dessuten utrolig flinke til å komme når noe foregår lokalt, sier Ragnhild Bjerkan. Hun er en av flere lokale kunstnere som har bilder hengende på fjøsveggene på Blæstervollen denne sommeren, og hun gir klart uttrykk for at hun setter pris på tiltaket med å innrede galleri i fjøset.

Related content