Svein Oddvar Moen (Haugar) skal dømme herrenes cupfinale mellom Molde og Rosenborg. Malviks Henrikke Nervik dømmer cupfinalen for kvinner mellom Avaldsnes og Stabæk.

Det har Norges Fotballforbund bestemt.

– Henrikke Nervik er en ung og god dommer som allerede er i sin tredje sesong i Toppserien. God spilleforståelse og fysikk - og vi anser at finalen blir håndtert på en trygg måte. Svein Oddvar Moen er vår beste dommer og en sterk kandidat til å nå Brasil-VM neste år. NFF anser at finalen blir en krevende kamp og av den grunn har vi valgt vår beste dommer, sier dommersjef Rune Pedersen til fotball.no.

Det er første gang Nervik dømmer cupfinalen. Hun har flere sesonger bak seg i eliteserien. På linjene får hun med seg Linda Andresen (Eidsvold TF) og Pramila Olsen (Nardo). Monica Larsen (Bækkelaget) er fjerdedommer.

Moen får med seg Kim Tomas Haglund (Navestad) og Frank Andås (Gjøvik/Lyn) som assistentdommere. Fjerdedommer er Trygve Kjensli fra Nesodden. Moen dømte cupfinalen i 2008 mellom Stabæk og Vålerenga. Siden 2004 har han vært dommer i eliteserien. Han dømte også under London-OL i fjor og er kandidat til fotball-VM i Brasil neste sommer.

Svein Oddvar Moen skal for øvrig også dømme omspillskampen mellom Jordan og Uruguay.

(ANB-NTB)