I denne og neste uke arrangerer 4H-nemda sommerkurs for barn som er mellom 8-12 år i Prestegårdshagen. Barna som er med på sommerkurset får bli med på nysirkus, skattejakt, gårdsbesøk, utendørs leiking og de lager mat på bål. Torsdag fikk de besøk av biolog Tor Bollingmo som kom kjørende i Humlebuzzen. Med seg hadde han flere humler og humlebol, undervisningsmateriell om humlen og dens virke i naturen, samt håver og små glass med lokk.

Humler i håven

- Se, vi har fanget disse med håven selv, forteller Bine Brønlund og Synne Slungård stolte i det de viser fram to humler og en liten veps til Bollingmo – som hjelper jentene med å få fangsten ned i glass, slik at de kan se og studere hvilken type humle de har fanget i Prestegårdshagen.

I følge Humlebuzzens hjemmeside er Humlebuzzen er et rullende kunnskapsprosjekt som besøker barneskoler, foreninger, gårdsbruk og slåttelag, biblioteker og organisasjoner. Humlebuzzen tar i bruk nærmiljøenes ressurser innen verneområder, truede naturtyper og rødlistede arter, og bygger kunnskap om sammenhengen mellom naturmangfold, matproduksjon, trivsel og velstand.

Etter at de fleste av barna har fått humle i håven, er det tilbake til basen i hagen, der Bollingmo forklarer.

- Blomstene er egentlig en reklameplakat som ønsker besøk av humlene. Den lokker med fine farger og belønning til humlen er pollen og nektar, forklarer han engasjert til barna.

Etterpå ble humlene sluppet i det fri igjen, og kun ett barn ble stukket.

- Det er ikke farlig å bli stukket av humle, forsikret Bollingmo.

Artig sommerjobb

Aktivitetsleder Camilla Paulsen (20) i 4H er med og leder sommerkurset i Prestegårdshagen. Til daglig jobber hun i barnehage, men synes sommerjobben med sommerkurs er artig.

- Jeg har hatt dette som sommerjobb siden 2011. Jeg trives veldig godt med det, forsikrer Paulsen.

4Hs sommerkurs i Prestegårdshagen er et aktivitetstilbud for barn i skoleferien. Denne uka har 19 barn fra hele dalføret vært med på kurset.

- Neste uke er det nesten 30 barn påmeldt. Noen synes det er så artig at de kommer to uker på rad, sier Paulsen.

Hun er aktivitetsleder sammen med flere ungdommer fra 4H-klubbene i Stjørdal.