Polarfarer Geir Ove Fløan fikk en vindfull hjemkomst torsdag ettermiddag og han gleder seg stort til å feire jul sammen med sine kjære.

Etter nøyaktig 13 måneder og en dag isødet ved Sydpolen, kunne Geir Ove endelig klemme rundt sine kjære igjen. Han rakk akkurat å lande før stormen "Ivar" raste over Værnes og Stjørdal.

Geir Ove Fløan var for noen år siden med i et TV-program hvor han ble vinner og fikk kallenavnet "Søppelkongen". Etter ett år ved forskningsstasjonen Troll på Dronning Mauds Land i Antarktis kan han også kalle seg "Polarkongen".

- Om ett år tar vi over gården på Skatval. Da blir det vel å kalle han for "Bondekongen", spøkte kona Rita Steinvik Fløan med i sekundene før Geir Ove kom ut fra tollsonen på Værnes.

Stor gjensynsglede

Gjensynsgleden var stor for Rita og de tre barna Marit (14), Ole Gustav (10) og Kristoffer (9) da ektemann og pappa Geir Ove kom tilsyne bak ei stor vogn med all bagasjen på.

Barna løp fram og klemte lenge på faren sin, før Rita fikk sin lange og etterlengtede godklem. At øynene hos store og små ble vel fuktige, var vel heller ikke rart.

- Du er jo nesten blitt lenger enn mor di, sa Geir Ove til datteren Marit.

Selv fikk han antydninger om at han lignet mer på en rockestjerne etter å ha latt hår og skjegg gro under oppholdet i Antarktis.

- Det er mye jeg gleder meg til når jeg nå endelig er hjemme. Det jeg gleder meg mest til, egner seg ikke på trykk, smilte Geir Ove og kikket lenge på kona Rita.

Lang juleferie

Nå venter en ekstra lang og velfortjent juleferie på elektrikeren fra Skatval. Først i februar tar han opp igjen sitt yrke som elektriker på ulike oljeplattformer i Nordsjøen.

- Det blir nok ekstra mange julegaver på han i år. Fjorårets julegaver ligger uåpnet. De fikk vi i retur da det siste flyet ikke kunne lande i isødet rett før jul i fjor, kunne Rita avsløre.

Også andre familiemedlemmer møtte fram for å ønske velkommen hjem. Broren Jon med familie, foreldrene Margit og Jorulf og farmor Gudrun fikk alle sine klemmer av "Polarkongen", som selv var tydelig fornøyd med å ha landet på Værnes før stormen "Ivar" satte inn.