– Området her er dobbelt så stort som Valle Hovin. Her kan det arrangeres VM i rallycross, Landsskytterstevnet, Agrisjå, rulleskirenn, store rockekonserter, ja, det aller meste.

Klokkertro

Turistsjef og arrangørforums Odd Petter Haugseth er entusiastisk. Slår ut med armene, og skaper engasjement. Det handler om Frigården, og Haugseth har samlet alle gode krefter og gode prosjekter for å ta et felles løft for området som kan bli landets største utendørsarena.

Haugseth nevner Sjølyst utenfor Oslo som landets naturlige innendørssenter for utstillinger, messer og mer til. Han mener Frigården i Lånke har alt som trengs for å ta tilsvarende posisjon utendørs.

Helhetlig

Samkjøring er det Haugseth er aller mest opptatt av. Det at alle aktører som har en interesse i Frigården-området stikker hodene sammen og finner gode løsninger for å utvikle området. Det at det jobbes sammen vil være viktig for at arrangørbyen Stjørdal blir den foretrukne i mange anledninger framover.

– Allerede 4. desember avgjøres det om Stjørdal får en VM-runde i rallycross neste år. Tenk dere det; VM-rundene i 2015 kan blant annet gå i USA, i Brasil og på Hell. For en PR, sier Haugseth. Bare noen måneder senere avgjøres det om Stjørdal får landets største arrangement i 2018.

– 2. august neste år blir det bestemt hvem som får arrangere Landsskytterstevnet i 2018. Det blir en tøff kamp, men vi kan garantere at Stjørdal skal lage, og presentere, en knallsterk søknad, sier Odd Petter Haugseth.

Felles entusiasme

Mange aktører var representert under et møte som Haugseth hadde initiert på Frigården mandag ettermiddag. Der var også kommunens næringssjef, og ikke minst ordfører Ivar Vigdenes.

– Utvikling av dette området er særdeles interessant, viktig og avgjørende for Stjørdal. Jeg setter virkelig pris på den jobben som gjøres her, og ikke minst de initiativene som nå tas, sier Vigdenes, som uttrykte stor interesse og engasjement for tankene.