Men før den store bryllupsdagen skal samboerparet gjøre ferdig helgens nordiske mesterskap, og VM i månedsskiftet juli/august - også det i Finland.

– Ja, det er mye som skal skje på kort tid. Håper det blir full klaff både i skogen og i kirka, sa Bjørnar Valstad på mobiltelefonen fra de finske skoger torsdag.

Det begynte i alle fall veldig bra. I går løp o-paret inn til hver sin medalje i Åpent Nordisk Mesterskap. Hanne vant damenes klassiske distanse med 14 sek., mens Bjørnar tok sølv i herrenes klassiske distanse. Han var 1.02 min. bak Jørgen Rostrup. Dobbelt norsk altså. Og ikke nok med det. Det ble fjerde- og femteplass også.

Etter en times løping ledet Bjørnar Valstad med 12, men tapte en del på slutten, og det var en fullstendig utkjørt stjørdaling som passerte målstreken. Dette sa Valstad om sølv-løpet i går:

– Jeg løp for gull, men må være fornøyd med sølv også. Teknisk var det et meget bra løp fra min side, men ble litt uttørret på slutten fordi jeg ikke tok sjansen på å fylle på med veske. Jeg forsøkte, men kjente at det ikke gikk bra, sier Valstad, som gledet seg på samboerens vegne, og en stor norsk dag i de finske skoger.

I morgen er kortdistanse både for kvinner og menn, mens det er stafetter på søndag. Etter nordisk skal de norske løperne fortsatt oppholde seg i Finland på treningsleir.

Hele 29 nasjoner er representert under mesterskapet i Finland, og på gårsdagens klassiske distanse for herrene var det 125 startende. Da er ikke sølv noen dårlig prestasjon. Bjørnar Valstad har gull på kort og sølv på den klassiske i Nordisk å skilte med fra før. Det var for to år siden. I går ble det altså en ny sølvmedalje.

– Følte du deg i bra slag før dette mesterskapet?

– Det har gått bra i hele år, men jeg var litt usikker for et par uker siden. Gikk litt dårlig i et par testløp, men nå kjennes det bra ut.

– Magetrøbbel?

– Ja, i følge tabloid-pressen har jeg det. Nei, det er ikke så stort problem. Jeg har problemer enkelte ganger når jeg inntar veske. Da hender det jeg brekker meg, og det som er kommet ned kommer opp igjen. Men som sagt - ikke noe stort problem. Ikke for meg i alle fall. Jeg har lært meg å leve med det. Jeg takler det bra, sier Valstad, som også kan fortelle at samboer Hanne Staff er i bra slag.

– Er dette din siste sesong på topplan?

– Det har jeg også sett noen har antydet. Nei, jeg har ikke tatt stilling til det. Jeg får se hvordan motivasjonen er etter VM. Akkurat nå er i alle fall motivasjonen på topp, sier Bjørnar Valstad.

Related content