Med knallrød bil, stort bord og rykende ferske vafler og røde roser, under store parasoller, skulle velgerne vinnes i Hommelvik lørdag formiddag. De aller fleste som stoppet og slo av en prat hadde nok gitt sin stemme likevel, vafler og roser til tross.

Viktig å stemme

Sør-Trøndelag Arbeiderparti lå ved siste meningsmåling bare et par hundre stemmer unna å få inn Arne L Haugen på stortinget. Veteranen fra Meldal holder det gående, Trøndelag rundt i ei gammel campingvogn fra 1970. Eva Kristin Hansen synes ikke det er spesielt å kjempe for veteranen Arne L. Haugens plass på Stortinget.

- Vi ser jo for oss at ungdomskandidaten på sjetteplass også får møte, hvis Trond (Giske) fortsetter som statsråd og Arne L (Haugen) kaprer det siste femtemandatet

Ikke svar

Mens vi står ved Arbeiderpartiets valgstand kommer en mann syklende. Han kan fortelle at han har jobbet i førti år på anlegg og i industrien.

- Jo, jeg har stemt på Arbeiderpartiet i mange år, men dere gjør så mye rart at nå er det slutt. Se på industrien, helt rasert! Bare ta den gangen da Forsvaret skulle bygge nye MTB-er, de ble bygd i Spania!, sier han engasjert.

- Dette har jeg ikke kjennskap til?forsøker Eva Kristin Hansen, men det er ikke godt nok svar ansikt til ansikt med en industriarbeider.

- Arbeiderpartiet har fjernet industriarbeidsplassene i dette landet, fortsetter han, dere kan ikke forvente å få vår støtte, sier han og avslutter debatten.

Ingen fra Malvik

Eva Kristin Hansen blir stående å se etter mannen som forsvinner på sykkel.

- Men vi har gjort mye annet bra for eldre og for skolene, og det er de tingene vi har fokus på nå, sier hun. Trygg alderdom, god helse og arbeid til alle.

Malvik har ingen nominerte på APs liste til stortingsvalget denne gangen, men Eva Kristin Hansen sier at hun føler seg litt som malviking og at det er alltid like hyggelig å komme inn hit.

- Her i Malvik er det alltid hyggelig å komme, jeg blir så godt mottatt og det jobbes så bra i Malvik Ap, skryter Hansen.