Etter to år med pandemi inviterer Nina Sarheim igjen til julekos i messebygget på Midtsand i Malvik. I år er julemessen mer innholdsrik enn noen gang.

– Dette blir 11. året vi arrangerer julemesse. De to-tre første årene var det fem utstillere. Nå er det 55 og vi har mange på venteliste, sier hun med et smil.

Slik så det ut sist Nina Sarheim inviterte til julekos på Midtsand. I år blir det enda flere utstillere i messebygget. Foto: Privat

Messen går over to dager førstkommende helg og initiativtakeren forventer mye besøk.

– Vi har en jevn strøm av besøkende hele dagen og det er fordi dette er det ultimate for å få julestemning. Her kan folk kjøpe julegaver, treffe kjente og finne håndverksprodukter som du ikke får kjøpt andre plasser. Vi har salg av både bakst og fisk, forteller hun.

– Er alt klart til messen starter?

– Jeg tror vi har kontroll. Torsdag blir det rigging av bord sånn at alt er klart til lørdag. Utstillerne kommer til dekket bord og det setter de pris på. På Facebook-gruppen vår er det i hvert fall god stemning blant deltakere som ikke har truffet hverandre på to-tre. Det er mye jobb, men det er så trivelig når messen først er her. Også har vi fått inn ganske greie rutiner etter hvert, forteller Sarheim.

Som i starten er det barna hennes som sørger for kafédriften.

– I starten var de fem-seks år, nå er de 15–16, smiler hun og ønsker velkommen til førjulskos i strandkanten.