– Det begynner å nærme seg en litt kaldere årstid for dere nå, og det ser ut til å bli klarvær flere dager denne uka. Da er spørsmålet hvor lavt temperaturen synker, men det ser ut til at det blir frost enkelte steder. I denne tiden er det grunn til å være oppmerskom, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til Bladet.

Søndag kveld sitter han på vakt i Oslo, og har full oversikt over hva prognosene sier om vårt distrikt. Der er det både gode og dårlige nyheter, ifølge statsmeteorologen.

– Det er mulighet for litt morgentåke inn i Trondheimsfjorden, og hvis det blir skikkelig tåke kan det skape litt varmere temperatur, men hvis man går litt opp dalen fra fjorden vil det nok kunne bli glatt på natten og tidlig på morgenen, sier Granan på spørsmål om det kan bli frost i vårt distrikt denne uka.

Det kan være utrygt å kjøre med sommerdekk opp i høyden og i innlandet dersom værmeldinga slår til denne uka. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Så i Meråker og på Storlien, der burde man kanskje ha lagt om til vinterdekk?

– Ja, i Meråker virker det opplagt, slik prognosene er nå. Der vil man kunne få nattefrost natt til mandag og natt til tirsdag, sier Granan.

– Men snø vil vi ikke få?

– Nei, det blir nok ikke snø.

Statsmeteorologen sier at været er skiftende, men det er ikke ventet noen store nedbørsmengder i uka som kommer.

– I langtidsprognosen kan det bli skyer men det er ikke ventet noe særlig med nedbør. Det er klarvær og fine forhold mandag, men mer skyer utover dagen. Det er noe usikkerhet tirsdag og onsdag, men særlig fra onsdag kveld og til torsdag ser det spesielt bra ut. Torsdag ser ut til å peke seg ut litt som en fin dag for utendørsaktivitet, sier Granan.

Statsmeteorologene i NRK melder full sol mandag morgen klokka 08.00 og 0 grader i Stjørdal. Høyeste temperatur er 5 plussgrader klokka 14. I Meråker meldes det minus tre grader klokka 08.00 mandag Foto: Skjermbilde