Han er nå inne i sin andre periode som lokalpolitiker og kommunestyrerepresentant for partiet Rødt.

– Jeg har gitt partiet beskjed om at jeg ikke er aktuell for gjenvalg ved lokalvalget neste høst, sier Grandalsmo til Bladet.

Tidsklemma

Han begrunner avgjørelsen med at han synes andre må få prøve seg etter at han sjøl har gjennomført to valgperioder og åtte år i lokalpolitikken.

– Et moment som teller med, er selvsagt også tidsklemma, sier Espen Myhr Grandalsmo.

Han tar derfor en pause fra aktivt politisk arbeid en periode.

Ved forrige lokalvalg hadde Grandalsmo topplasseringen for Rødt i Stjørdal. Partiet gjorde tidenes valg og fikk inn to representanter i kommunestyret.

Skifter hele gruppa

Rødt må nå skifte ut hele kommunestyregruppa etter at Tor Helge Rimul har flyttet fra Stjørdal og blitt fritatt fir sine lokalpolitiske valg.

Rødt er nå i full gang med å finne nye listekandidater i Stjørdal.

– Vi jobber med kandidater til lista. Men det er for tidlig å gå ut med navn ennå, sier Rainer Svartrapmo i fylkespartiet som bistår Rødt i Stjørdal i nominasjonsprosessen.

Svartrapmo sier Rødt i Stjørdal har mange gode kandidater. Nominasjonsprosessen vil være unnagjort i god tid før fristen går ut tidlig neste år. Rødts mål er å styrke representasjonen i kommunestyret i Stjørdal med enda flere representanter ved lokalvalget i september 2023.