Hommelvikjenta Ingri Gulaker Nilssen (19) er en av flere hundre frivillige under VM-runden i rallycross som arrangeres på Lånkebanen i Stjørdal i slutten av august.

Det som gjør hennes rolle i frivilligstaben litt spesiell er at hun har sin mamma, Anne Britt Gulaker Nilssen, som sjef.

– Det stemmer det. Det er mamma som har jobben som funksjonærsjef og den har hun hatt i alle årene Lånkebanen har hatt EM- og VM-runder i rallycross, sier Ingri Gulaker Nilssen til MB-Sporten.

– Hun er til stor hjelp. Spesielt de gangene jeg skal ut med masseutsendelser til alle frivillige, sier mamma Anne Britt Gulaker Nilssen.

Kick off

Sist torsdag deltok mor og datter på kick off`et for de frivillige funksjonærene på Scandic Hell. I underkant av 100 møtte opp.

– Under selve VM-runden mellom 21. og 23. august vil vi ha behov for rundt 400 frivillige, sier Anne Britt Gulaker Nilssen. I tillegg er det flere hundre som er engasjert gjennom ulike lag og foreninger som er hyret inn til spesifikke oppgaver under VM-festen.

Alltid motorsport

– Hvordan havnet du i en posisjon med mamma som sjef, Ingri?

– Jeg er vokst opp med motorsport. Mamma har vært aktiv utøver og jeg husker ikke annet fra barndommen et at familien reiste land og strand rundt på motorsportsstevner. Når venninnene mine dro på Syden-ferie om sommeren så dro jeg rundt på forskjellige motorsportsbaner i Norge og Sverige. Men jeg må få legge til at jeg vet hva Syden er og at jeg også har vært i Syden, sier Ingri Gulaker Nilssen.

Russepresident

Hun går tredjeåret ved Aglo videregående skole på Skatval og er russepresident. I tillegg har hun to deltidsjobber å ta vare på. Så fritidsproblemer er et fremmedord for 19-åringen.

– Aktiv motorsportkjører du også?

– Jeg deltok i stevner opp til junioralder da jeg kjørte juniordragster, sier Ingri Gulaker Nilssen, 132 dager før VM-festen på Lånkebanen  smeller i gang.