Sangruppa «Arti læll» som består av 14 sangere og en musiker, markerte sine første 10 år tirsdag kveld, nøyaktig på dagen ti år etter at de startet opp.

Over 100 møtte opp

Godt over 100 tilhørere møtte fram til helaftenen som sanggruppa innbød til i kirkestua på Skatval. De fikk blant annet servert mye sang, men også mye moro og annet i løpet av en lang tirsdagskveld.

For ti år siden ble Oline Krumsvik pensjonist. Da ønsket hun å fylle noen av dagene med sang. Tidligere hadde hun sunget i kor. Hun inviterte slekt og venner til oppstart av sanggruppa «Arti læll» som den etter hvert ble hetende.

Hegratunet

– Vi opptrer en gang i måneden ved Hegratunet. I tillegg møtes vi gjerne til sangøving og tar på oss sangoppdrag andre steder, hovedsakelig til glede for eldre. Gjennom årene har vi også hatt flere temakvelder, blant annet om Alf Prøysen, Vidar Sandbekk og Engerdal og Stordal, kunne Oline Krumsvik fortelle.

Sangkvelden i kirkestua på Skatval inneholdt naturlig nok mye sang, der gruppa sang flere av de sangene de setter aller mest pris på.

Åshild Grønning

I tillegg hadde de invitert Åshild Grønning som selv vokste opp på Alstad på Skatval på 50- og 60-tallet til å fortelle om sin oppvekst. Denne munnrappe dama fikk da også forsamlinga til å bryte ut i latter mer enn en gang.

Også John Sakshaug krydret kvelden med spill på både enrader og torader, i tillegg til samspill sammen med sanggruppas egen trekkspiller Magnar Sandaune.

Konferansier

Ivar Bakken hadde det ærefulle oppdraget med å være kveldens konferansier.

Den joviale kirketjeneren og aktiv i sanggruppa siden starten, gjorde sitt til at dette ble en stor festkveld for de mange som fylte kirkestua på Skatval.