Fredag kveld var det Eldres kulturmønstring i Bruket kulturhus, noe som var en passende anledning for Britt Ragna Renanger, i spissen for strikkende damer i pensjonistforeningen, til å overrekke virksomhetsleder i hjemmesykepleien, Lise Karin Dybvad, en helt spesiell gave.

Strikket strimler

For tre år siden, fant nemlig de strikkeglade venninnene ut at de skulle strikke strimler av restegarn de hadde liggende.

– Det ble over 700 meter til sammen, fortalte Renanger publikum.

– Etter å ha strikket ferdig, stilte vi ut alt sammen på kunstutstilling i fjor, men da den ble demontert hadde vi fremdeles behov for å gjøre ett eller annet med srimlene. Hun forteller at valget falt på å sy dem sammen til tepper og å gi dem til Hommelvik Helsetun.

– På den måten kan de spre varme, enten det er over knærne når man sitter ute og nyter været, eller det er når man ligger og slumrer på sengen.

Takket

Lise Karin Dybvad takket rørt for gaven og forsikret at teppene ville komme godt til rette og spre både farger og varme blant de som trenger det mest.

Blant underholdningsinnslagene som imponerte de fremmøtte, var blant annet en innholdsrik opptreden fra geriljapoesigruppa Haugtussa, og også en særdeles lettbent fremføring fra Seniordansen.

Related content