Musiker-veteranen Asmund Bjørken (84) spilte i Storvika både i 1961, 1962 og 1963. Men spesielt ett år var han lite glad for å spille her.

- Da var jeg skikkelig lei meg. Trekkspillegenden Kalle Jularbo skulle nemlig spille hjemme i Verdal. Men jeg måtte dra til Stjørdal og Storvika for å spille, forteller 84-åringen.

Han måtte selvsagt være på plass når dagens Storvika denne uken inviterte til mimredag om gamle dager.

Redd for scenegolvet

- Mitt beste minne fra Storvika? Jeg husker en gang Elisabeth Grannemann, "den syngende husmor" sto på scenen. Hun var utrolig kraftig, og jeg var rett og slett redd for at scenegolvet skulle gi etter under henne. Jeg måtte passe på at hun hele tiden sto akkurat der det gikk en solid planke under scenen, for å unngå katastrofe. Men hun sang jo så utrolig fint!

Trekkplaster

Nettopp Asmund Bjørken er et trekkplaster i seg selv. Einar Arne Kilnes bor vanligvis i Spania, men er hjemme en tur hver sommer.

- Jeg skulle egentlig til Steinkjer i dag for å spille golf. Men så leste jeg i avisa Asmund skulle være her. Da måtte jeg selvsagt dra hit, sier Einar Arne Kilnes der han sitter og prater med trekkspilleren fra Verdal og minnes gamle dagers Storvika.

Masse folk

En strålende opplagt Ole Myrbekk, primus motor for mimresamlingen, og som sammen med familien driver kiosken i Storvika denne sesongen, er veldig godt fornøyd.

- Det er utrolig at det har kommet så mye folk hit i dag, kunngjorde han fra podiet da han ønsket velkommen til festen.

Han hadde håpet at det kanskje ville komme 150 personer. I god tid før åpningen anslo han antallet besøkende til rundt 250. Og folk strømmet stadig til, på sykkel, til fots eller i bil.

Ingen røyk uten ild

Midt under åpningen vrælte plutselig en sirene oppe i bakken ned mot Storvika, og en brannbil ankom arenaen med blålys og ulende sirener. Men noen brann var det ikke - ihvertfall ikke denne dagen.

Men 24 år tidligere brant som kjent restauranten som det knytter seg mange minner til for mange. Hugo Brekke, en av dem som satt i brannbilen, var også med på å rykke ut til brannen i Storvika 22. juni i 1993.

- Jeg husker at vi strevde med å finne vann til slokkingen. Det var jo bare sjø her! Og dagen etter sto det på trykk i Stjørdalens Blad et bilde av Helge Holm og Harry Johansen, begge i fullt brannmannsutstyr og med hver sin røyk i hånden. Tittelen?  "Ingen røyk uten ild"!

"Helt fantastisk"!

Mimre-general Ole Myrbekkk er strålende fornøyd etter arrangementet.

- Dette var jo helt fantastisk! Jeg delte ut 357 gratislodd, og jeg tror ikke alle fikk. Det må ha vært over 400 mennesker i Storvika, sier han.

- Hva føler du nå - er det ikke det sportsreportene gjerne spør?

- Jeg må nesten sove på det før jeg svarer på det!