– Vi har en målbevisst strategi for plukke ut verstingene fra trafikken, de som representerer en fare både for seg selv og andre, sier lensmannen i Stjørdal, Kjetil Mjøsund.

Han avviser samtidig at politiet i Stjørdal nå har en spesiell aksjon i gang for å luke ut råkjørerne. Det handler heller om måten det lokale politiet prioriterer sin totale arbeidsinnsats.

– Det handler rett og slett om å målrette innsatsen vår. Når vi har folk på jobb 24 timer i døgnet, er det bedre å stå i veikanten og plukke verstingene ut av trafikken enn at vi bare kjører rundt på veiene for å vise oss fram, sier lensmannen.

Ti kort

Politiets tall forteller følgende: I løpet av fem ulike kontroller i perioden fra fredag kveld til i går morges måtte ti bilførere måtte levere fra seg førerkortet for å ha kjørt altfor fort. I tillegg ble én trafikant, en 25-åring fra Rissa, tatt for å ha kjørt i 108 kilometer i timen i 70-sonen på Selbuveien. I dette tilfellet ble det imidlertid intet førerkortbeslag. Mannen hadde nemlig ikke gyldig førerkort i det hele tatt.

Tryggere hverdag

Kjetil Mjøsund understreker at politiet i Stjørdal ikke har som mål i seg selv å få tatt flest mulig bilister for fartsoverskridelser. Målet er å redusere ulykkes- og skadefrekvensen. Han mener også statistikken viser at politiet har lykkes med denne målsettingen.

– All vår virksomhet er rettet inn mot det å gjøre hverdagen tryggere for folk som bor i Stjørdal, enten det er snakk om å bekjempe ordinær kriminalitet eller å ta ut de som gjør det særlig utrygt på ferdes på veiene, sier han.

Strekninger

På bakgrunn av det lensmannen omtaler som ”målrettet innsats” er han ikke overrasket over antallet førerkortbeslag, som han ser som et resultat nettopp av denne innsatsen.

Mjøsund legger heller ikke skjul på at det fins strekninger der farten erfaringsmessig er spesielt stor.

– Det fins spesielle strekninger der folk som er glade i stor fart, tråkker på litt ekstra, uten at jeg vil si hvor disse befinner seg. Men vi vet om dem!

SKYTER: Politibetjent Svein Aakervik jakter fartsbøller med laserpistolen. I helgen beslagla politiet i Stjørdal ti førerkort på grunn av høy fart.