– Skikkelige premier må til for å trekke folk. Med så store premier i potten kommer folk gladelig fra Oslo for å være med, sier Marius Nilsen, en sentral brikke i data-partyet neX, som blir avviklet i Meråker rundt midten av juli.

The Gathering, gigant-partyet i Vikingskipet på Hamar, hadde til sammenligning lagt 20.000 kroner i potten.

Men blir brukbare premier også på andre områder. De som driver med web-design kjemper om en premie på 10.000 kroner, som går til den som lager den beste web-presentasjonen for en bedrift. – Vi kjenner nivået på dem som driver med dette – og det er høyt. En lokal bedrift som vil være med og sponse oss, kan dermed få sin egen web-side til en kostnad langt under det man ellers må betale, sier Nilsen.

Pengepremier er én ting som kan være med på å trekke folk. Raske linjer er et annet agn som frister. Det er lagt opp linjer på 34 Mbit fram til Meråkerhallen, der partyet finner sted. – Det er raskt. Det tilsvarer mer enn 500 ganger den kapasiteten en vanlig ISDN-linje har, og da går det raskt å laste ned ting, understreker trioen Marius Nilsen, Christian Aasan og Marius Aasan, som alle tre har sentrale roller på den tekniske siden i forbindelse med data-partyet neX i Meråker.

Arrangørene hadde opprinnelig som mål å få 500 deltakere. Nå tyder responsen på at antallet blir høyere, og arrangørene har nå flyttet listen opp på 1000 deltakere. Selv om man er på data-party, trenger man ikke sitte foran skjermen hele tiden. Arrangørene har lagt opp til at man kan koble av med paintball eller go-cart hvis man ønsker litt avveksling.