Arrangerer Trøndelags største sjakkturnering

Hell Sjakklubb håper flere av de største norske spillerne vil delta i ny Grand Prix-turnering.

Torbjørn Dahl ser frem til å arrangere Trøndelags største sjakkturnering i 2016.  Foto: Frank Skaufel

Sport

Turneringen som blir Tørndelags største arrangeres på Scandic Hell i Juni.

- Hvis vi får flere enn 50 deltagere, vil turneringen få høyere status og betydning som gjør at de beste spillerne kan finne det interessant å delta, sier Torbjørn Dahl, leder i Hell Sjakklubb.

Blant de 100 beste i verden

De Dahl tenker på er Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein. Begge er i Magnus Carlsens miljø, og Hammer er ranket rundt nummer hundre i verden. I verdensidretten sjakk er det svært høyt.

- Hammer har stilt på lignende turneringer tidligere, og hvis turneringen får nasjonal Grand Prix-status, kan vi håpe han vil komme, sier Dahl.

Å få 50 deltagere skal være overkommelig.

- I fjor arrangerte vi en Grand Prix-turnering i Lånke Menighetshus, og der deltok 54 sjakkspillere, sier han.

Første gang

Dahl har lenge ønsket å arrangere sjakkturnering på Scandic Hell. Å arrangere en turnering ved et hotell er naturlig nok dyrere enn andre steder.

- Tidligere foregikk den største trønderske sjakkturneringen i Palmehaven, men det ble etter hvert for dyrt for arrangørene. Etterpå har Trøndelag ikke hatt noen store turneringer ved et hotell, sier sjakkentusiasten.

Når håper Dahl at turneringen ved Scandic Hell 24.-26. juni kan overta statusen til Palmehaven.

- Vi har fått en god avtale med hotellet, og målet er å arrangere en årlig turnering der, sier han.

Vil gå i null

I sjakkverden skal halvparten av startavgiftene gå til premier. Resten skal dekke husleie, dommere og andre kostnader. Målet til Dahl er å at Hell Sjakklubb ikke skal tape penger på arrangementet, som teller en langsjakkonkurranse over fem partier på dagtid, og hurtig- og lynsjakkturnering på kveldene.

- Vi trenger 50 deltagere i hovedturneringen, og 30 deltagere på hver av de to andre turneringene for å gå i null. Det tror jeg vi skal greie, sier han.

Sønnen Trygve Dahl, som i påsken har spilt en stormesterturnering på Fagernes, er en av favorittene til å vinne.

- Jeg antar at rundt ti lokale spillere kommer til å delta i det som Trøndelags største sjakkturnering i år, sier pappa Dahl.