Debutant Silje fikk plass på allstarlaget

Silje Katrine Waade imponerte i Golden League.

Silje Katrine Waade ble tatt ut på allstarlaget i Golden League. Til høyre ser vi Mia Hermansson Högdahl.   Foto: Frank Cilius / NTB scanpix

Sport

Stjørdalskvinnen scoret mål i alle tre kampene under Golden League-truneringen i Danmark.

Norge vant hele 31-19 over hjemmelaget Danmark søndag, og ble dermed vinner av turneringen. Tidligere denne uka ble både Russland og Frankrike slått.

22 år gamle Waade, som debuterte på a-landslaget denne uka, ble tatt ut på allstarlaget i Golden League. Det ble også lagvenninnene Veronica Kristiansen og Camilla Herrem.

LES OGSÅ: Silje debuterte med scoring og seier

Tidlig avgjort

I søndagens kamp mot Danmark tok Norge tidlig tak i kampen. Marit Malm Frafjord, Emilie Hegh Arntzen, Camilla Herrem og Veronica Kristiansen var de eneste igjen fra OL-troppen, men «Nye Norge» var flere numre for store for det danske landslaget i avslutningskampen.

– Jeg ble overrasket over at det danske laget var såpass tamme. Luften hadde gått litt ut av dem, sa Herrem til TV Norge etter kampslutt.

Etter 15-7-ledelse til pause storspilte til tider keeper Emily Stang Sando i annen omgang. For mens landslagssjef Thorir Hergeirsson ikke var på plass i Danmark, hadde ikke det norske mannskapet tatt ferie før den siste kampen i turneringen.

Stang Sando, som til daglig spiller i danske Esbjerg, viste at Norge har en meget god keeperbukett å plukke fra. Etter at Silje Solberg storspilte mot Frankrike og Russland i de to første kampene i Golden League, tok Esbjerg-målvakten over mot Danmark og fortsatte der Solberg slapp.

LES OGSÅ: – Jeg fikk litt sjokk med det samme

Fornøyd

Til slutt kunne vikarierende landslagssjef Mia Hermansson Högdahl juble for full pott på de tre kampene i Danmark.

– Jeg er godt fornøyd med forsvaret, og samtidig pådrar vi oss færre tekniske feil, sa Högdahl og skrøt videre av de mange ferske landslagsspillerne.

– Vi er en bra gruppe. En helhjertet gjeng.

Om rundt en måned tas troppen til Møbelringen Cup som spilles i Stavanger 24.-27. november, og EM i Sverige i desember ut. Norge spiller første EM-kamp 5. desember, mot Romania.