Satte ny norsk juniorrekord

Odin By Farstad (19) fra Saksvik i imponerende god form.

Odin By Farstad har satt ny norsk juniorrekord på 1.000 meter.  Foto: PRIVAT

Sport

Skøyteløperen Odin By Farstad satte ny norsk juniorrekord på 1.000 meter under finalen i Canada Cup i Olympic Oval i Calgary lørdag ettermiddag, norsk tid.

Odin By Farstad suste inn på 1.09.03 minutter. Håvard Holmefjord Lorentzens gamle rekord var på 1,09,15 minutter.

Samme Lorentzen tok sølv i sprint-VM for noen uker siden. Da var det 20 år siden en nordmann var på pallen i et sprint-VM.

OL 2022

Odin By Farstad er med i Norges Skøyteforbunds og Olympiatoppens satsing mot OL 2022 og beskriver avslutningen av rekordløpet sitt slik:

- Jeg hadde god flyt fram til 600 meter og kjente det gikk billig i 25.2-fart. Med parkamerat Henrik Fagerli Rukke pustende på siden av meg til passering én runde igjen var det bare å sette inn jaktinstinktet og mate på med trøkk i nest siste sving. Jeg spiste meg opp i ryggen til Henrik på siste veksling og peiset på med det jeg hadde til mål.

Store steg

Sprinttrener for det norske landslaget og mange ganger verdensmester i sprint, Jeremy Wotherspoon, har fulgt Odin tett og har denne kommentaren til Odin og løpet hans:

- I løpet av de siste par årene har Odin tatt store steg i treningen og det er disse forbedringene som nå kommer fram. Denne sesongen har hatt vært på pallen i vendenscupen for junior på 1.000 meter og nå ble det altså norsk rekord på distansen. Det er stort å se en slik talentfull skøyteløper som fremdeles har store utviklingsmuligheter.