Serieåpning i fotball:

Stjørdals-Blink holdt lekestue i seriepremieren

- Tror mange lag skal slite med å forsvare seg mot noen av målene vi scorer i dag.

Sondre Hopmark Stokke jubler for en av sine to scoringer mot Mo IL. Her flankert av Nedzad Sisic og Markus Hermo.   Foto: Anders Fossum

Nedzad Sisic garanterer at han og Sondre Hopmark Stokke (i midten) vil score flere mål enn Steinkjers angrepstrio denne sesongen. Mandag åpnet han målkontoen på Nye Blinkbanen.   Foto: Anders Fossum

Stjørdals-Blink-trener Are Tronseth var godt fornøyd etter seriepremieren 2. påskedag.   Foto: Anders Fossum

Assistenttrener på det norske herrelandslaget, Per Joar Hansen, fulgte kampen fra sidelinja mandag. Her sammen med Roar Vikvang.   Foto: Anders Fossum

Sport

Stjørdals-Blink var storfavoritt foran mandagens seriepremiere i 3. divisjon, og innfridde så det holdt i oppgjøret mot Mo IL.

Gjestene holdt noenlunde følge i 15 minutter.

Derfra og ut var det kun ett lag på banen.

- Det første kvarteret er vi litt daue og lar Mo stå og trø på ballen. Etter hvert får vi justert aggressiviteten og har god kontroll resten av kampen, sa trener for Stjørdals-Blinks fotballherrer, Are Tronseth, til Bladet etter kampen.

Aldri spennende

Den tidligere midstopperbautaen fikk se sine gutter vinne temmelig komfortabelt 2. påskedag. Allerede etter 45 sekunder tok vertene ledelsen etter scoring av Marius Augdal.

Og selv om bortelaget utlignet bare fem minutter senere, ble det i realiteten aldri særlig spennende på Nye Blinkbanen mandag ettermiddag.

Markus Hermo sendte Stjørdals-Blink i føringen ti minutter senere, før tomålsscorer Sondre Hopmark Stokke la på til henholdsvis 3-1 og 4-1 før hvilen.

Storscorer Nedzad Sisic satte den nest siste spikeren i Mo-kista med sin 5-1-scoring etter 64 minutter, mens midtbanespiller Anders Nygaard fikk æren av å avslutte målshowet med et skudd fra elleve meter.

Dermed kunne Stjørdals-Blink juble for 6-1-seier i sesongens første seriekamp.

- Vi gjør mye bra i dag. Jeg tror mange lag skal slite med å forsvare seg mot noen av målene vi scorer, oppsummerer Tronseth overfor lokalavisa.

Vanskelig å vurdere

Han er naturligvis godt fornøyd med resultatet, men synes det er vanskelig å vurdere prestasjonen.

- Vi vet ikke helt hvor gode Mo er, derfor er det vanskelig å vurdere prestasjonen. Men jeg vil nok tro at vi møter hvassere motstand enn dette, fastslår Tronseth.

Stjørdals-Blinks Nedzad Sisic og Sondre Hopmark Stokke bøttet inn mål da laget spilte i 3. divisjon sist gang.

I mandagens kamp var duoen toneangivende.

- De kan score mange mål i år begge to, men det er flere her som har målscorer-potensial, sier trener Tronseth.

Planla å trappe ned

Nedzad Sisic vurderte å trappe ned foran årets sesong. Nå er målet å fortsette å levere målpoeng i 3. divisjon.

- Planen var å spille andrelagsfotball, men kroppen var så bra i vinter at jeg valgte å fortsette. Så lenge jeg slipper lengre skadeavbrekk er målet å fortsette å score mål på førstelaget, sier 32-åringen.

Stikk mot Steinkjer

Ifølge Sisic har Trønder-avisa pekt ut Steinkjers angrepsrekke som den mest målfarlige i avdelinga. 32-åringen lover at han selv og angriperkollega Sondre Hopmark Stokke har satt flere baller i nettet når regnskapet gjøres opp i oktober.

- Jeg leste i Trønder-Avisa at Steinkjer hadde det beste angrepet i ligaen. Jeg garanterer at vi to scorer flere enn dem, sier Nedzad Sisic og ler.