Ivar (65) er fullstendig hekta på frisbeegolf

Pensjonisten er bosatt et lite kast fra den nye banen i Stjørdal.

Ivar Ravlo (65) fra Stjørdal bruker flere timer hver dag på den nye frisbeebanen ved Fosslia Fjellhall.   Foto: Anders Fossum

Om lag 30 personer deltok på den første offisielle serierunden i frisbeegolf i Stjørdal tirsdag.   Foto: Anders Fossum

Styremedlem i Stjørdal frisbeeklubb, Geir Olav Svee, sier det vil bli holdt serierunder på banen hver tirsdag og lørdag framover. Ved sesongslutt skal det kåres en stjørdalsmester.   Foto: Anders Fossum

Sport

Tirsdag ettermiddag ble den første offisielle serierunden i frisbeegolf avholdt på den nye banen i Stjørdal. Hele 30 utøvere deltok i solskinnet mellom Fosslia Fjellhall og Stokkan ungdomsskole.

- Alt fra VM-deltakere til folk som aldri har kastet før er til stede her i dag, forteller Geir Olav Svee til Bladet.

Han er styremedlem i nystiftede Stjørdal frisbeeklubb og primus motor for baneetableringen i kommunen.

Flere timer hver dag

De aller fleste deltakerne kom fra Trondheim for å ta del i den historiske begivenheten. Om lag en tredjedel har lokal tilknytning. 65 år gamle Ivar Ravlo er en av dem. Stjørdalingen er bosatt et lite kast fra den nye banen og bestemte seg for å prøve selv da han så idretten bli demonstrert for et knippe kommuneansatte på område i fjor høst.

– Jeg har spilt golf i 17 år, men har lagt kølla på hylla foreløpig. Jeg synes dette så interessant ut og kjøpte meg tre disker i desember, forteller pensjonisten.

Nå har han fått helt dilla på den hurtigvoksende idretten.

– Jeg bruker all tid på dette om dagen. I påska og sist helg var jeg ute og kastet i flere timer hver dag. I går var jeg nede på banen fra 11 til 17, forteller 65-åringen entusiastisk.

Stor forskjell

I tirsdagens serierunde ble det spilt såkalt dobbel tihullsrunde på den nye banen. Frisbeegolf kan sammenlignes med tradisjonell golf. Målet er å treffe kurvene på færrest mulig kast.

– Vanskelig?

– Nei, men det er stor forskjell på oss dødelige amatører og de som virkelig er gode, sier Ravlo til Bladet.

Stjørdalsmester

Pådriver Geir Olav Svee var strålende fornøyd med oppmøtet på den første serierunden og forteller at det framover vil bli arrangert faste runder på tirsdager og lørdager. Konkurransene er åpen for alle og tanken er å kunne kåre en offisiell stjørdalsmester på slutten av året.

Frisbeegolf er en lavterskelidrett og kan utøves av de fleste. En disk koster fra 120 til 180 kroner og i Norge finnes det per i dag 126 registrerte frisbeegolfbaner. I Trøndelag er det etablert baner i Stjørdal, Steinkjer og Trondheim. I tillegg planlegges det en ny på Kyrksæterøra.