– Du har rett i at det er litt kaos, men det er organisert kaos

VM-sjefen håper på publikumsrekord på Lånkebanen i helga.

Barbro Kristoffersen er fornøyd med at ventetiden snart er over. Fredag starter de første bilene ute på Lånkebanen.  Foto: Elisabeth Gulaker

Sport

Verdens beste rallycrosskjørere har ankommet Lånkebanen. Hver kjører har med seg et stort team som skal på plass, og det er et salig kaos før alt kommer i orden. Men VM-sjefen, Barbro Kristoffersen, er trygg på at alt er klart til de første bilene skal ut på banen fredag.

– Du har rett i at det er litt kaos, men det er organisert kaos. Det er veldig mye som skjer på kort tid nå. Infrastruktur skal opp, teamene skal på plass og de frivillige jobber dag og natt for at vi nok en gang skal få arrangert en VM-runde i rallycross, sier Kristoffersen.

Onsdag var det kø for å slippe inn da depot åpnet for sjåførene. Det er tydelig at hver enkelt sjåfør og team ønsker å være best mulig forberedt.

Godt billettsalg

Interessen rundt VM-runden på Lånkebanen er stor. Det merkes også på billettsalget. Uten at Barbro Kristoffersen vil tallfeste hvor mange billetter som er solgt så langt.

– Vi har solgt langt flere billetter på dette tidspunktet enn i fjor. Så det lover meget bra, sier Kristoffersen.

– Og hva er årsaken til det gode billettsalget?

– Det er flere grunner til det vil jeg tro. For det første har vi levert gode arrangement her i flere år. I tillegg var det ingen tvil om at Petter Solberg sin seier på Lydden Hill i England for 14 dager siden var kjærkommen. Og når værmeldingen er så god som den er, er det ingen tvil om at det vil bli en flott helg i Lånke.

– I fjor var det over 20.000 tilskuere. Hva kan dere tåle av publikumstilstrømning?

– Mye mer enn 20.000 i hvert fall, sier rallycross-sjefen.

Ber folk ta bussen

Parkeringsmulighetene rundt Lånkebanen er både litt kronglete og begrenset. Derfor oppfordrer arrangøren folk til å benytte seg av busstilbudet som finnes.

– Vi har fått på plass et godt busstilbud i samarbeid med Stjørdal kommune og Nettbuss. Tar du bussen, kommer du rett til arenaen. Velger du å kjøre, vil du både bruke mer tid for å komme deg ut og inn av området, samtidig som du må gå lengre for å finne din plass som tilskuer, sier Kristoffersen.

Folk oppfordres til å parkere på Tangen, før de busses oppover til Lånkebanen.

– Både parkering og buss er gratis.

1.000 frivillige

Det er litt av en stab som er i sving for å gjennomføre et slik arrangement som en VM-runde er. Om lag 1.000 frivillige er i sving i løpet av dagene fartsfesten pågår.

– Vi er kjempeheldige som har så mange dyktige frivillige som stiller opp år etter år. Det er en styrke for arrangementet i Lånke. 1.000 frivillige er mye å holde styr på, men det fungerer bestandig bra. Bare på campingdelen er 200 personer i sving for å sørge for et trivelig opphold for rallycross-gjestene, avslutter Barbro Kristoffersen, som håper at så mange malvikinger, stjørdalinger og meråkerbygger som mulig tar turen til Lånkebanen fredag, lørdag og søndag.

Fredag og lørdag er kvalifisering, mens de store finalene kjøres søndag.