-Vi skal se Petter og Johan når de kjører!

Erna Forbord, Greta Rikardsen og Anne-Marie Larsen er tre av 1500 frivillige.

Sissel Gundersen og dattera Emilie Spar By skal sørge for at alle bilene blir parkert på rette områder ved inngangen denne helga.  Foto: Einar Hugnes

Sport

Da er VM-festen godt i gang på Lånkebanen! De 1500 frivillige ser ut til å ha stålkontroll. Mange av dem har da jobbet i flere dager allerede, for at denne helga skal bli nok en suksess.

Inne i det ene teltet nede på flata traff vi Erna Forbord, Greta Rikardsen og Anne-Marie Larsen. De var travelt opptatt med å smøre matpakker til alle funksjonærene. Her gikk det unna!

- Vi har allerede smurt 40 matpakker, og flere skal det bli. I tillegg lager vi poser med frukt som også skal fordeles på de frivillige. Det blir lange og hektiske dager på oss dette, forteller de tre damene da vi stakk innom matteltet grytidlig lørdag morgen.

Selv om hovedfokus for de tre blide brødsmørerne er matlaging denne helga, har de planer om også å få med seg noe av det sportslige som skal skje.

- Når Petter og Johan skal kjøre, slipper vi smørknivene og springer ut. De skal vi se mye på denne helga! sier de tre blide damene.

Parkeringsvakter

Sissel Gundersen og dattera Emilie Spar By skal sørge for at alle bilene blir parkert på rette områder ved inngangen denne helga.  Foto: Einar Hugnes

 

I parkeringssonen rett inn for inngangen var mange frivillige i aksjon tidlig lørdag morgen. Selv om publikum oppfordres til å ta gratis busser fra Stjørdal sentrum, var det kø for å komme inn på området med biler. Mange skal jobbe med ulike oppdrag denne helga, og dermed er det mest praktisk med egen bil.

- Her går det unna! Vi prøver så godt vi kan å få bilførerne til å parkere der de skal. Hører de ikke helt etter, smiler vi til dem. Da går det som regel greit, forteller Sissel Gundersen og Emilie Spar By, mor og datter fra Stjørdal.

De har vært frivillige under Rally-VM i flere år allerede, og stiller opp som to av flere fra Stjørdal Håndballklubb.

- Vi er mange fra klubben i aksjon her i helga. Det gir noen kroner inn i kassa vår. Dette er gøy! Vi slipper å bare stå inne i en idrettshall. Etter klokka 12 er vi ferdige, både i dag og søndag. Dermed får vi med oss mye av det sportslige også, sier Sissel.

Har jobbet mye

Frivilligleder Katharina Sederholm Hoff er stolt over den store innsatsen de 1500 frivillige legger ned denne helga. Her er hun sammen med Joseph Leckey (soldat fra USA på Værnes) og John Anders Welve.  Foto: Einar Hugnes

 

Sjefen for alle frivillige, Katharina Sederholm Hoff, er travelt opptatt i teltet rett ved inngangen. Der må alle innom som skal ordne akkreditering og mye annet. Dermed har hun vært i aksjon tidlig og seint i mange dager allerede.

- Jeg har jobbet nærmest natt og dag de siste 14 dagene. I helga blir det også mye jobb. Jeg skal blant annet være vakt under festen lørdag kveld. Mandag er jeg på plass i min vanlige jobb ved Studentsamskipnaden i Trondheim, forteller Katharina.

Med 1500 frivillige i aksjon denne helga, er det mye Katharina har jobbet med på forhånd. Nå føler hun seg sikker på at dette vil fungere. Mange av de frivillige har da også vært med i flere år.

- Dette er artig å være med på! Jeg har faktisk brukt ei ferieuke for å få gjort jobben her i år. Og, det synes jeg er bare topp! Jeg treffer mange hyggelige folk, og har blitt kjent med mange nye, sier en stolt frivilligsjef.