Erlend fyrer løs på hjemmebane

– Det mest fascinerende med skyting? Miljøet – og marginene.

Miljøet blant skytterne, og små marginer som skiller suksess og fiasko - det er dette som gjør skyting så spennende, syns Erlend Aas (25) fra Mostadmark skytterlag.  Foto: Ivar Værnesbranden

Sport

For Erlend Aas (25) er miljøet blant skyttere den viktigste drivkraften ved idretten han driver. Samtidig er skyting en krevende idrett der marginene er utrolig små.

– Det skal lite til før det går skeis, fastslår den sindige 25-åringen fra Mostadmark.

Opptakt til LS

Denne uka har laget hans, Mostadmark skytterlag, gjennomført sitt tradisjonelle skytterstevne som laget i flere år har hatt som fast post på terminlisten midt på sommeren.

I år deltar mellom 120 og 130 trønderske skyttere på stevnet, som er en opptakt til årets Landsskytterstevne som starter i Førde 28. juli. Der stiller Mostadmark skytterlag med ti deltakere. Dit har også Erlend Aas tenkt seg.

Ambisjoner?

Hvilke ambisjoner har Mostadmark-skytteren når han entrer standplassen på hjemmebanen som en av stevnets aller siste skyttere?

– Ambisjonen min er egentlig bare å gjennomføre en så god skyting som mulig, sier 5.-klasseskytteren. Han medgir at sesongen så langt ikke har svart til forventningene, uten at han har noen god forklaring på hvorfor.

Andreplass

– Hva er din beste prestasjon så langt?

– På bane ved jeg faktisk ikke. En gang i fjor skjøt jeg 245 av 250 mulige. Slik sett er det kanskje min beste prestasjon. Og så kom jeg på andreplass i et landsdelskretsstevne i feltskyting i vinter. Med tanke på plassering er nok det noe av det beste jeg har gjort.

– Hva liker du best – bane eller felt?

– Jeg liker baneskyting best. Det er mest utfordrende, og da må jeg skyte i alle tre skytestillinger. Det er artigst! sier Erlend Aas.

Neste år

Lederen i Mostadmark skytterlag, Stig Odbjørn Aas, forteller at laget har rundt 170 medlemmer. Mange av disse er jegere som har skyteprøven som mål.

– Aktiviteten ellers går litt i bølger. Men akkurat nå har vi fått med en del yngre, sier Stig Oddbjørn Aas.

Mostadmark-lederen har allerede løftet blikket mot neste år, når Landsskytterstevnet blir arrangert i Stjørdal.

- Da har vi tanker om å samarbeide med Hommelvik skytterlag om et skikkelig stort stevne, der vi har håp om å trekke til oss norgeseliten. Men det avhenger blant annet av om vi får med oss sponsorene på en slik tanke, sier Stig Oddbjørn Aas, leder i Mostadmark skytterlag.