Stipend til talentfull bowlingspiller

Hanne Buran Spets fra Hommelvik er en av landets mest talentfulle bowlingspillere. Sist lørdag mottok hun et stipend på 15.000 kroner under Idrettens Hederskveld.

Hanne Buran Spets fra Hommelvik mottok stipend under idrettens hederskveld i Trondheim sist lørdag.  Foto: privat

Sport

15-åringen, som fyller 16 år om en måned, var veldig nervøs før utdelingen, men samtidig var hun også stolt over å ha fått et slikt stipend. Nå får hun anledning til å reise litt og satse enda mer på bowlingen.

Stipendet fikk hun blant annet for sine prestasjoner under norgesmesterskapet (NM) for junior både i fjor og året før. Hun kom hjem til Hommelvik med NM-sølv begge gangene. Hanne er elev ved Malvik videregående skole og den første helga i november skal hun delta i en stor bowlingkonkurranse i svenske Norrköping.

Ildsjel

Under hederskvelden ble det også delt ut heder til ildsjeler fra alle 26 kommunene i Sør-Trøndelag. Fra Malvik var det Jan Stokdahl fra Malvik IL som ble hedret, blant annet for sin formidable innsats for å fremme skisporten i Malvik.

Han har sikret og tilrettelagt for bruk av Malvikmarka i all ettertid til kommende generasjoner. Både på ski, til fots og ikke minst dokumentasjon og skilting av gamle kulturminner i Malvik.