Håndballtalenter tatt ut til samlinger

Seks SHK-spillere får prøve seg.

Hedda Lauvås Aasen fra Stjørdal Håndballklubb er tatt ut til en samling for spillere født 2000 og 2001.   Foto: Arkivfoto

Sport

Seks unge håndballspillere fra Stjørdal Håndballklubb (SHK) er tatt ut til regionale landslagssamlinger i regi av Region Nord i Norges Håndballforbund. Samlingene foregår i Trondheim Spektrum tirsdag 14. november.

For jenter født i 2000 og 2001 er kantspiller Hedda Lauvås Aasen og målvakt Sofie Breda-Ruud tatt ut. Begge er født i 2000. 25 spillere er tatt ut til samlingen som ledes av trenerteamet Roger Kvannli, Benjamin Berge, Harald Pedersen og fysisk trener og målvaktstrener Margrete Moen.

2002

For jenter født i 2002 er målvakt Annmalie Lyngås Skjelstad, linjespiller Aurora Aurheim, bakspiller Mia Leikvold Trapnes og kantspiller Vilde Krogstadholm tatt ut i en tropp som består av 26 spillere. Det er Atle Oliver Johansen og Mats Kjønstad som utgjør trenerteamet sammen med Margrete Moen.

Det er spillere fra de tre nordligste fylkene, trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal som er aktuelle for å bli tatt ut til disse regionale landslagssamlingene. Region Nord ønsker at klubbene til de uttatte spillerne legger til rette for at de er "fit for fight". Det vil si at det i dagene før samling bør være lagt til rette treningsmessig og eventuelt deltakelse i kamp. Er det mulig så styres spillerne unna kamp dagen før samling.

Begge troppene skal gjennomføre to treningsøkter i løpet av dagssamlingen. Den første økta består av like mye fysisk trening og individuell håndballtrening, mens den andre økta består av håndballtrening.

Før spillerne reiser hver til sitt så blir det en seanse med oppsummering og presentasjon av utviklingsmål og oppgaver fram mot neste regionale samlinger. De vil etter planen gjennomføres mellom 15. og 17. desember. I 2018 vil den første samlingen gjennomføres 5. januar for de to eldste årgangene mens 2002-spillerne samles 29. januar.

Hensikten

Ifølge Region Nord så er noe av hensikten med slike regionale landslagssamlinger at spillerne opplever inspirasjon, får veiledning, blir tilført kunnskap, får stimulert sine holdninger og øvd på sine ferdigheter sammen med andre motiverte spillere.