Interessen for bordtennis øker blant de unge

Det siste halvåret har flere unge jenter og gutter fattet interesse for bordtennis i Stjørdal.

Spillere i Stjørdal Bordtennisklubb. Fra venstre Trond Ivar Andreassen, Mats Gundersen, Helge Svingen, Jesper Bakke, Ine Andrea Monsø, Kristian Rise Torset, Tor Arne Jensen (delvis skjult), Mathias Johansen, Marius Johari, Ole Jakob Lien, Kristian Winge Hjertaas og Filip Skjervold Bechmann. Foto: Edvard Holmquist Fredriksen  Foto: Foto: Edvard Holmquist Fredriksen

Som i alle andre idretter handler det om repetisjon, repetisjon og repetisjon for å bli god.Tor-Arne Jensen

Sport

Akkurat nå består Stjørdal Bordtennisklubb av rundt 20 ivrige medlemmer. Hvor lenge medlemmene har vært med i klubben varierer. Noen har vært med i snart fem år, mens noen er helt nye i klubben.

2004

Bordtennisklubben startet i det små helt tilbake i 2004 under navnet Bjerkanhjørnet. I løpet av de 13 årene siden oppstarten har klubben slitt med engasjement og å få vervet nok medlemmer. I fjor høst snudde det omsider.

God blanding

Unge, treningsvillige medlemmer har tatt plass i rekkene, og gjort Stjørdal Bordtennisklubb til en gruppe blandet med rutinerte, kunnskapsrike utøvere og unge, fremadstormende utøvere. Nå er de blitt en gruppe som ønsker å utfordre hverandre til å satse, vise spilleglede og gjøre hverandre gode.

Godt samarbeid

Tre ganger i uka er det treningskvelder. De aller fleste gjennomføres i Stjørdal, men klubben benytter seg også av lokaler på Sveberg i Hommelvik. Lokalene tilhører Sveberg Idrettslag som har et godt samarbeid med bordtennisgjengen på Stjørdal. Gjennom dette samarbeidet kan de benytte seg av hverandres treningsmiljø og treningsmetoder.

Elitespiller på besøk

For et par uker siden hadde Stjørdal Bordtennisklubb invitert tidligere eliteseriespiller og en av trenerne i Vikåsen Bordtennisklubb, Tor-Arne Jensen, på trening for å se gruppa i aksjon og gi sine tips og triks til spillerne. Vikåsenklubben er for øvrig den største bordtennisklubben i Trøndelag med rundt 100 aktive medlemmer.

Teknikker

– I bordtennis er det viktigere å øve på forskjellige teknikker knyttet til hvordan man skal slå ballen, enn å faktisk treffe den. Som i alle andre idretter handler det om repetisjon, repetisjon og repetisjon for å bli god, sier Tor-Arne Jensen.

–Teknikk står kanskje sentralt i bordtennis, men noe er langt viktigere enn det også, mener Jensen.

Ta vare på

– De eldste spillerne og de som har spilt lengst, må ta vare på de ferske spillerne og de som er yngst, sier han. Han understreker viktigheten av at alle må føle seg inkludert. På den måten kan de utvikle hverandre til å bli enda bedre spillere.

Mot slutten av treningsøkta hadde de en spillesekvens hvor alle fikk bryne seg på alle, og også gjestetrener Jensen. Alle klarte seg veldig bra mot gjesten fra Vikåsen Bordtennisklubb.

Støtte

Som andre idrettslag har også Stjørdal Bordtennisklubb en hovedsponsor som støtter driften. Hovedsponsoren deres er en behandlingsklinikk som ledes av Sune Gustavsson. Gustavsson var blant dem som var med på oppstarten av bordtennisklubben i 2004. To andre som var med å starte klubben, er Helge Svingen og Trond-Ivar Andreassen. Duoen er fortsatt aktive spillere og primus motorer i dag. Andreassen er i tillegg trener i klubben.

Turneringer

Siste helga i september var tre representanter med på den største turneringa i Trøndelag, Trondheim Open som ble arrangert av Vikåsen Bordtennisklubb. Utover vinteren og nyåret blir det flere muligheter til å hevde seg i turneringer for utøverne fra Stjørdal Bordtennisklubb, blant annet det midtnorske mesterskapet i Vikåsenhallen på Ranheim i begynnelsen av mars 2018.