Feide serielederen av banen

Vikhammers andredivisjonslag presterte årsbeste mot Nordstrand.

Nino Kazazic og VHK klatret opp til femteplass i andredivisjon etter seieren mot Nordstrand-  Foto: Frank Skaufel

Sport

Vikhammer HK (VHK) stoppet ikke før det sto 34-27 i kampprotokollen.

VHKs andredivisjonslag hadde bestemt seg for å vise hjemmepublikummet i Malvikhallen at de er bedre enn tabellposisjonen viser, og tok føringen i oppgjøret mot serieleder Nordstrand fra start av.

Med Morten Norum, Henrik Halvorsen og Tore Bakken Bolme i storform lot de aldri Oslo-laget hvile, og allerede etter 10 minutter ledet VHK 7-3. To minutter senere var stillingen 9-3, og man var i et øyeblikk fristet til å tro at kampen var avgjort.

Hentet nesten inn VHK

Nordstrand ga imidlertid ikke opp, og fikk orden på mannskapet samtidig som VHK gikk inn i en downperiode. Etter 22 minutter var forspranget nesten innhentet på stillingen 13-11.

Oppvåkningen kom heldigvis like etterpå, og frem mot pausen økte VHK forspranget til 19-14.

Tore Bakken Bolme storspilte i utklassingen av serielederen.  Foto: Frank Skaufel

 

Solid sluttspurt

Andreomgangen ble spennende til å begynne med. Nordstrand gjorde et ærlig forsøk på å nærme seg, og fikk betalt.

Da kampuret viste 10 spilte minutter, var avstanden kun tre mål. Midtveis holdt fortsatt Nordstrand følge, og etter 18 minutter var stillingen 24-20.

Så sa VHK takk for oppmøtet, og satte inn en sluttspurt som håndballfrelste vil huske i lang tid. På de siste 12 minuttene scoret laget 10 mål, mens Nordstrand kun greide å sette inn syv. Dermed endte kampen 34-27.

Sterkt forsvarsspill

For noen uker siden slapp VHK inn 30 mål mot bunnlaget Stjørdals-Blink. Fredagens oppgjør mot Nordstrand viste at laget holder høy klasse bakover, når de bare vil.

I tillegg har Henrik Halvorsen kommet inn i laget, og den råsterke strekspilleren gir en ekstra dimensjon til laget i forsvarsarbeidet. I buret sto Kristian Andreas Fossum også en god kamp. 

Tre femmålsscorere

Fremover på banen var Morten Norum og Tore Bakken Bolme sentrale, og tok ansvar i de avgjørende periodene av kampen. Begge endte med fem scoringer, det samme som Dino Saric.

Etter seieren mot Nordstrand klatret VHK opp til 5. plass på andredivisjonstabellen, kun ett poeng bak tredjeplassen.