Skisesongen i gang i Nord-Trøndelag

Godt renn for flere av de lokale utøverne.

Gustav Standal fra Lånke IL skal straks ut på sin 1km, første startende i klasse gutter 9år  Foto: Henrik Einangshaug

Aslak Dahlen Wannebo (Hommelvik IL) gir alt!  Foto: Henrik Einangshaug

Sport

Lånkerennet har de siste sesongene vært et av de første arrangerte rennene i Nord- og Sør-Trøndelag. Sist lørdag inviterte Lånke IL til nok en utgave av det tradisjonsrike rennet på Selbuskogen skisenter.

Kunstsnø

Regnet var ingen hindring for de 187 løperne som ga alt fra start av på sin distanse. Det har de siste dagene blitt produsert mye kunstsnø på Selbuskogen skisenter, for at arrangementet skulle la seg gjennomføre som planlagt.

Lå godt an

Eline Klevberg Lerfall fra arrangørklubben Lånke IL, lå en stund an til å kunne innkassere seier på hjemmebane, men måtte til slutt se seg slått av Kristine Aune Aakerli fra Heimdal Ski, med kun 22 sek på den 3 km lange løypen for jenter 13 årsklassen.

Vant sine klasser

Det ble allikevel noe å juble for, for de lokale løperne. Både Embrik Hansen Gederaas (G11, Skjelstadmark IL), Astri Myhre Svinsås (J12, Stjørdals-Blink IL) og Rakel Lerfald Størseth (J11, Stjørdals-Blink IL), som alle 3 innkasserte hver sin seier i sin klasse, alle gikk 2km.

Spurtoppgjør mellom Iver Magnus Hammer og Henrik Raaen Opgård, begge fra Skjelstadmark IL  Foto: Henrrik Einagngshaug