Ovakleivingene har åpnet alpinbakken

Elvran IL åpnet tidligere denne uka alpinanlegget i sentrum av bygda.

Alpinanlegget i Elvran er åpent tre kvelder og en dag i uka så lenge forholdene tillater det. Foto: Knut Sollihaug  Foto: Foto: Knut Sollihaug

Sport

– Vi tar sikte på å holde åpent fire dager i uka. På kveldstid mandag, onsdag og fredag og på ettermiddagstid søndag, sier Bjørn Erik Hastad i Elvran IL. Han er leder for et eget skitrekkutvalg i idrettslaget som består av seks personer. De seks har ansvaret for å drive alpinbakken og tilhørende skitrekk gjennom vinteren. De fem øvrige i utvalget som skal sørge for at ovakleivinger og også andre kan benytte bakken er Johan Løvseth, Øyvind Ekker, Yngve Julseth, Øyvind Moum og Jo Håkon Sætnan.

Nybegynnere

– Anlegget vårt er ypperlig spesielt for nybegynnere. Skiterkket er laget med hastighetsregulator slik at vi kan senke ned farten nesten til null og det betyr at det passer bra for de som skal prøve et skitrekk for aller første gang, sier Hastad.

Han kan også tilby flotte akebakker for de som heller foretrekker det. Og i åpningstidene har idrettslaget kiosksalg.

– Vi selger kveldskort og sesongkort. Kveldskortet koster femti kroner mens sesongkortet koster fem hundre kroner, reklamerer Hastad.

I går var det noen få minusgrader i Elvran og skitrekksutvalgslederen mener at sålen de har lagt i bakken vil holde en god stund framover selv om det blir litt mildere og det ikke kommer snø.

– Her er alle velkommen. Vi har allerede hatt besøk av noen lånkbygg, sier Bjørn Erik Hastad.