- Fin måte å takke hele bygda

Gullguttene Emil Iversen, Thomas Albertsen Dahlen og Jørgen Sæternes Ulvang sendte varme tanker hjem til hele skimiljøet i Meråker etter gullet til IL Varden Meråker på NM-stafetten.

IL Varden Meråkers Jørgen Sæternes Ulvang (f. v.), Emil Iversen og Thomas Albertsen Dahlen fikk hilse på Kong Harald etter stafettseieren på Gåsbu.  Foto: NTB/Scanpix

Sport

Fjorårsvinner Lyn, anført av den OL-klare landslagsduoen Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger, var kjempefavoritter foran søndagens stafett på Gåsbu utenfor Hamar. Til slutt var det likevel tre Varden-gutter som kunne gjøre seiersintervjuer i målområdet.

Emil Iversen avgjorde enkelt gullkampen på oppløpet og henviste Lyn og Asker til plassene bak seg. Etterpå var han tydelig på at hele skimiljøet i hjembygda har del i triumfen.

- Jeg hadde aldri vært skiløper uten denne klubben og den bygda jeg er fra. Dette er en fin måte å si takk på til hele Meråker og hele klubben på. Ski er det store i Meråker, og da er det artig å vinne norgesmesterskapet, smilte Iversen.

- Det er nok ingen som trodde at vi skulle klare dette noensinne. Derfor er det faktisk ganske stort. Jeg er stolt av laget, meg selv og klubben, tilføyde han.

Løste oppgaven

Seieren betyr også at Varden-gutta får startnummer én på neste års NM-stafett på hjemmebane.

- Det blir kjempeartig. Vi må trene godt og forberede oss godt, så skal det bli utrolig artig å gå NM på hjemmebane, sa Iversen.

Glisene var brede og latteren satt løst hos både landslagsprofilen og lagkameratene da de tok presserunden i målområdet etter triumfen.

- Det er lenge til vi kommer til å glemme denne dagen, smilte Thomas Albertsen Dahlen, som åpnet stafetten for IL Varden Meråker. Etter en meget sterk etappe vekslet han som nummer ni og la grunnlaget for det som skulle bli et gulløp.

Storfavoritt Lyn var på etterskudd, men fikk ikke uventet kontakt med teten igjen på andre etappe. OL-klare Hans Christer Holund satte fart, og bak gjorde Jørgen Sæternes Ulvang alt han kunne for å holde Varden inne i gullkampen.

Den oppgaven løste han med bravur. 23-åringen var ikke snauere enn at han rykket fra Holund i avslutningen og sendte ankermann Emil Iversen ut i tet.

- Jeg tenkte jeg måtte prøve å henge med Holund så lenge jeg klarte. Det var bare å bite tennene sammen, sa Ulvang.

- Dette er det største jeg har opplevd så langt i karrieren. Hvis noen hadde sagt til meg før start at jeg skulle veksle først, hadde jeg ikke trodd mye på det, tilføyde han.

Kontrollerte til gull

Ankermann Iversen forsto raskt at presset lå på ham da Ulvang kom først inn til veksling.

- Da jeg gikk ut først, visste jeg at jeg at det var jeg som kunne ødelegge for laget. Sånn sett ble utgangspunktet nesten litt for bra, smilte han.

Underveis hang han godt med Lyns ankermann Simen Hegstad Krüger, og mot slutten var det aldri tvil om hvor gullet ville ende.

- Det var bare å legge seg først på slutten og prøve å kontrollere. Jeg følte jeg hadde bra kontroll, sa Iversen, som hadde medaljeambisjoner før start.

- Vi visste at vi hadde et brukbart lag. Thomas har gått greit og Jørgen har gått veldig bra tidligere i helga. Hadde vi dagen, visste vi at vi kunne ta medalje, sa han.

Thomas Albertsen Dahlen følte på forhånd at mye av presset lå på ham.

- Jeg er veldig glad for at det fungerte så bra. Jeg vet jeg kan gå så fort, men det var deilig å ha den dagen i dag, for det har ikke gått så fort tidligere i helga. Jeg hadde ikke lyst til å ødelegge for laget på første etappe, sa han.

Med søndagens gull tangerte Jørgen Sæternes Ulvang onkel Vegard Ulvangs ene NM-gull i stafett.