Storeslem til IL Varden Meråker

Vant også kvinnestafetten i ski-NM.

Kathrine Rolsted Harsem gikk siste etappe da IL Varden Meråker vant kvinnestafetten under ski-NM.  Foto: Arkivfoto

Sport

Junioren Astrid Stav på førsteetappen, Marthe Kristoffersen på den andre og Kathrine Rolsted Harsem på den tredje og siste etappen sørget for storeslem til IL Varden Meråker på søndagens stafetter under norgesmesterskapet på ski på Gåsbu.

Kun to timer ette at herrelaget ble norgesmester, gikk også kvinnelaget inn til seier og gjorde stafettdagen fullkommen for Meråker.

Kathrine Rolsted Harsem gikk i mål  33,1 sekunder foran sølvvinner Kvaløysletta og sikret meråkerklubben sitt åttende NM-gull i stafett. Heming ble nummer tre.

Hommelvik IL ble nummer 29 med Liv Paulsen, Tine Marit Renå og Hedda Aksnes på laget.

Artig og vondt

Etterpå ble norgesmesterne intervjuet av NRK-Sporten.

- Det var veldig artig. Og veldig artig å få gå på samme lag som Marthe og Kathrine, sa Astrid Stav som var med på sitt første stafettgull.

- Det var veldig vondt, men utrolig artig, sa Marthe Kristoffersen som ikke har gått konkurranser siden NM del to forrige sesong.

- Har aldri vært så nervøs før en NM-stafett tidligere. Det var første gang jeg gikk siste etappe. Nå håper jeg at vi alle tre stiller opp på NM på hjemmebane neste år, sa Harsem. Og la til mens hun så bort på Marthe Kristoffersen.

- Og at vi stiller opp på flere distanser.