– Skuffende at vi ikke klarer å gjøre det vi skal

Vikhammer HK tapte søndagens skjebnekamp og kan dermed trolig bare glemme opprykket.

VHK-trener Aleksander Linløkken Pettersen sier korrekt at han tar en kamp av gangen, men innrømmer at han tror opprykkstoget nå har gått.   Foto: Anders Fossum

Sport

Vikhammer HK – Vålerenga 23–28 (14-14)

Det var et duknakket VHK-lag som ruslet av banen i Malvikhallen søndag ettermiddag. Det som skulle bli en festdag med nærmere 200 tilskuere på tribunen, endte opp som en stor nedtur.

– Nå har opprykkstoget sannsynligvis gått. Vi må ha hjelp fra andre lag om vi nå skal ta oss til kvalifiseringa. Det holder ikke lenger å gjøre jobben selv, sa trener for håndballherrene, Aleksander Linløkken Pettersen til Bladet rett etter kampslutt.

Må slåss om andre- og tredjeplass

Med seier og to poeng ville Vikhammer HK klatret helt opp i ryggen på Nordstrand og Vålerenga. I søndagens kamp ble sistnevnte for sterke og sikret seg en verdifull luke foran de seks siste serierundene.

– Vålerenga framstår nå som favoritten til å vinne avdelinga. De er det klart beste laget. Vi må nok slåss om andre- og tredjeplassen, fortsatte en misfornøyd VHK-trener etter å ha sett laget sitt rakne de siste ti minuttene.

Saken fortsetter under bildet.

Lasse Ross Hønstad lagde fire mål for Vikhammer HK i søndagens kamp mot Vålerenga.   Foto: Anders Fossum

 

Kampen var lenge jevnspilt og det sto uavgjort 14–14 til pause. Og hadde det ikke vært for en skjebnesvanger tominutter midtveis i førsteomgang, ville vertene trolig gått inn til hvilen med ledelse. I den korte undertallsperioden slapp hjemmelaget inn hele tre mål og ga gjestene blod på tann.

– Det var skuffende. Hadde det ikke vært for den perioden ville omgangen vært meget god, oppsummerer Pettersen.

Klarte ikke å håndtere planen

Trenerens seiersresept var å holde et høyt tempo og løpe motstanderen fra hovedstaden i senk. Det fungerte i beste fall bare delvis.

– Gjennom to ganger 30 minutter skal vi være et bedre trent lag. Det skulle synes det siste kvarteret, men det gjorde det ikke. Vi visste at de hadde noen individuelt gode spillere. Vi skulle ligge lavt og flytte beina raskt, men de var gode til å ta ned tempoet. Vi var forberedt, men klarte ikke å håndtere det. Det er skuffende at vi ikke klarer å gjøre det vi skal, sier Pettersen.

Forsterket med Kvello

Tapet betyr at Vikhammer HK sakker akterut i kampen om topplasseringene i 2. divisjon avdeling 2. Med 16 kamper spilt ligger laget på nå på fjerdeplass på tabellen, fem poeng bak Vålerenga med like mange kamper spilt.

– Vi må ha massiv hjelp dersom dette skal gå, konkluderer VHK-spiller Jim Roger Kvello på spørsmål om det fortsatt er liv i opprykkshåpet.

29-åringen fra Smiskaret skrev under for klubben i desember og kommer fra andredivisjonsspill i Charlottenlund. Malvikingen har imidlertid lang erfaring i 1. divisjon og sågar en halv sesong for Stord i eliteserien.

Kvello vil etter alt å dømme være en solid forsterkning i sluttspurten og markerte seg med fire mål i søndagens kamp.

Brente sjanser

Han var i likhet med trener Petersen skuffet over at laget snublet i en så viktig kamp.

Saken fortsetter under bildet.

Jim Roger Kvello skrev under for Vikhammer HK i desember og vil være en solid forsterkning i sesonginnspurten.   Foto: Anders Fossum

 

– Vi lykkes ikke med å kjøre det tempoet vi ønsker. Det går ikke fort nok. Vi sliter også mot etablert forsvar og brenner altfor mange muligheter. Vi har sikkert ti hundreprosentsjanser vi ikke lager mål på. Da blir det vanskelig å vinne jevne kamper, sier Jim Roger Kvello.

Neste kamp for Vikhammer HK er hjemme mot NTNUI 11. februar.


Ønsker full hall i helgas skjebnekamp

VHK er for alvor med i opprykkskampen med seier over Vålerenga.