May Bente trenger 500 frivillige

VM-festen på Lånkebanen i juni er avhengig av hjelp.

May Bente Fossen fra Forradal er funksjonærsjef for VM-runden i rallycross i juni.  Foto: Hell RX

Sport

VM-runden i rallycross på Lånkebanen har fått ny funksjonæransvarlig. May Bente Fossen fra Forradal i Stjørdal er en uredd leder for de frivillige, og ønsker seg flere hundre arbeidsomme mennesker til fartsfesten om nøyaktig fire måneder.

- Arbeidsoppgavene rundt VM-runden i rallycross er mange, og vi har bruk for alle slags folk i alle aldre. De som melder seg bør være over 18 år, men vi kan ha bruk for yngre også. Dette er en fin mulighet til å stifte nye bekjentskaper og få være med på en stor opplevelse på Lånkebanen, sier Fossen som selv var med som frivillig på Lånkebanen for første gang i fjor. Det gav mersmak.

- Jeg svarte ja til denne jobben uten betenkningstid, sier Fossen i en pressemelding fra arrangøren.

Hun jobber som rådgiver og selger i D-plan.

Mange oppgaver

Det er bruk for frivillige til matlaging, renhold, vakthold, rigging, rydding og administrasjon på flere plan. Det er mye som skal på plass både før, under og etter arrangementet som har hatt besøkstall på om lag 20.000.

- Vi har sett tidligere at ikke så mange vil bidra til opprydding etterpå. Der mangler det alltid folk. Det er også muligheter for de som vil bidra i forkant av helgen om en ikke har mulighet under selve arrangementet, sier hun.

Kick off

De som blir med som frivillig blir invitert på kick off i mars, de får gratis adgang til festen på lørdagen under fartsfesten og de får t-skjorte. Nytt av året er at alle funksjonærer skal utstyres med akkrediteringskort med bilde.

- De som vil melde seg som frivillig – også de som har vært med tidligere, må registrere seg via hjemmesiden vår. Der er det tre alternativer en kan krysse av – hvor en kan tenke seg å bidra, også i forhold til egen kompetanse. De som hjelper oss og melder seg som frivillig får gratis adgang til hele arrangementet, sier May Bente Fossen.

Selv blir Fossen å finne i velkomstsenteret og skal ta i mot og dele ut akkreditering til alle frivillige funksjonærer under VM-runden som arrangeres mellom 8. og 10. juni.