NRK-kommentatoren gir Meråker god reklame gjennom vinteren

– Meråker vgs. virker som en sikker vei til suksess.

Jann Post. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK  Foto: Anne Liv Ekroll, NRK / Anne Liv Ekroll

Sport

Langrennskommentator i NRK, Jann Post, er kanskje personen som gir Meråker mest reklame på vinters tid. Sammen med makker Torgeir Bjørn loser han TV-seerne gjennom statskanalens sendinger.

– Det blir jo spesielt mye under NM. Vi snakker om folk som bor eller har bodd i bygda, og det er mange av dem som er knallgode på ski. Landslaget trener jo også mye i Meråker, og neste år er det NM i Grova. Det gleder jeg meg skikkelig til, sier Jann Post til Bladet.

Imponert

Han er imponert over arbeidet som gjøres på den videregående skolen.

– Alle jeg snakker med skryter av treningsmiljøet og treningsmulighetene. Meråker videregående skole er blitt en destinasjon for de som vil satse på langrenn, og det virker som en sikker vei mot suksess. Det er lærerkrefter med stor kunnskap. I tillegg har jeg inntrykk av at hele bygda følger med. Det blir raskt snakk om resultater fra testrenn ved skolen.

NRK-profilen tror at Meråkers egne, Kathrine Rolsted Harsem og Emil Iversen, kan få et bra mesterskap i PyeongChang.

– Begge er medaljekandidater i sprint. Hvis Emil henger med opp den siste motbakken i sprintløypa, så kan han til og med tukte Johannes Høsflot Klæbo på oppløpet på sitt aller beste. Og når det kommer til Kathrine så har jeg aldri sette henne bedre enn hun har vært de siste ukene.

Kommenterer på radio

I år er det Discovery som har de norske TV-rettighetene til å vise OL. Dermed skal Jann Post og Torgeir Bjørn kommentere på radio.

– Det blir en annen type kommentering, og vi må forklare mer om det som skjer. En spennende utfordring, sier Post.