– Hvordan synes du Emil virker?

– Emil virker som han bruker å være. Litt skøyeraktig og bra seriøs. Burde være optimalt for ham dette, sa sprinttrener Arild Monsen på den norske pressekonferansen søndag. Monsen mener at det som skjedde med Iversen under fjorårets VM i Lahti, blant annet med knall og fall på lagsprinten, ikke betyr noe.

– Han blir nok selvfølgelig minnet på det som skjedde, men jeg trur det ikke har noe å si, sier Monsen. I tillegg til Iversen så består det norske sprintlaget for herrer av Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Eirik Brandsdal. Og alle kjører fram Klæbo som favoritt på dagens sprint.

Trener Arild Monsen for det norske herrelandslaget i sprint. Foto: Lise Åserud, NTB/Scanpix

Uten storfavoritten til stede på pressekonferansen søndag, han var opptatt med å gå inn til 10. plass på fellesstarten med skibytte, måtte de tre øvrige på laget fortelle om hvordan de skulle knekke Klæbo når duellene starter i kalde og vindfulle Pyeongchang i dag tidlig, norsk tid.

– Nei, det tror jeg ikke går, så vi får prøve å knekke resten, kom det kontant fra Emil Iversen. Utsagnet kom nok nokså automatisk, og det er nok ikke helt sikkert at han innerst inne mener det han sier.

– Etter den sesongen som har vært så er det enkelt og greit for konkurrentene å skyve alt over på Klæbo, stakkars, sier Arild Monsen.

Emil Iversen er også aktuell for lagsprinten senere i OL.

– Men det er for tidlig å si noe om den ennå. Først skal utøvere gå sprinten tirsdag og 15 kilometer i fri stil. Så må vi se på totalen hva folk har gjort, sier Arild Monsen da han fikk spørsmålet om Iversens sjanser til å få en av de to plassene på lagsprintlaget.

Etter at Marit Bjørgen valgte å takke nei til sprinten, ble det en plass for Kathrine Rolsted Harsem på sprintlaget for kvinner sammen med Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Sprintprologen sendes på tv fra klokken 0930 mens finalene starter klokken 12.00 i dag.