Malvik IL orientering skal arrangere NM sammen med Freidig og Wing 10. til 13. september 2020. Strømsnes sitter i hovedkomiteen og representerer Malvik orientering.

– Vi er veldig fornøyd med at NM legges hit og at det skal løpes i Mostadmark, sier Strømsnes.

God PR

Han ser at det blir et løft for klubben å være medarrangør.

– Wing og Freidig var arrangører, men da løypene ble lagt til Malvikmarka ønsket de at vi skulle være med på arrangørsida. Vi må nok bidra med 20 til 30 personer, men det er først og fremst på NM-dagene at det er størst behovet for innsats. Dette vil styrke klubbens kompetanse og gi god PR for orientering lokalt, sier Strømsnes.

I Mostadmark

Malvik IL er ikke helt ukjent med store mesterskap. Klubben var med å arrangere VM i 2010, hvor kvalifiseringen ble gjennomført på Jervskogen. Denne gangen er det nytt og urørt terreng som skal brukes.

– Forbundet er veldig fornøyd med terrenget som skal brukes. Det skal konkurreres i Venna og ved Viken. Dette er urørt i konkurransesammenheng og blir en fin utfordring for utøverne, sier han og legger til at det skal lages nye o-kart for konkurranseområdet.

Er det noen malvikinger som kan hevde seg i NM på hjemmebane?

– Det er ikke mange. Min sønn er siste års junior og er den eneste i klubben av de litt eldre som satser litt, sier Strømsnes.

Lars Erik Strømsnes sitter i hovedkomiteen for NM i orientering 2020. Foto: Privat