- Jeg ble spurt om jeg ville stille opp som instruktør, og da takket jeg ja fordi jeg synes det er moro å være med. Jeg var også instruktør i fjor, forteller Kjesbu, som hadde ansvaret for barna på skiskolen sammen med Anders Tørum fra Selbu.

Hele 50 barn i alderen 6 til 12 år fra Malvik, Stjørdal og Selbu deltok på skiskolen, som ble arrangert fra mandag til onsdag på Selbuskogen Skisenter i regi av Selbuskogen Skiforening.

Mye lek og moro

- Mandagen ble brukt til lek og moro. Vi har blant annet holdt på med kuleløype, innebandy på ski, stafetter, forteller hun.

Tirsdag sto det litt teknikktrening dagsorden, mens onsdag ble i sin helhet brukt til å gå på tur.

- Det er viktig å legge opp dagene med ulike aktiviteter slik at barna har det moro. Vi har mye lek, og fokuserer mindre på trening, sier Kjesbu.

Stor påmelding

Skiforeninga Selbuskogen består av ildsjeler som stiller opp for at skisenteret skal bli den møteplassen om vinteren folk fra Stjørdal, Malvik og Selbu trenger for å utfolde seg med langrennsski på beina.

- Egentlig hadde vi 40 plasser på årets skole, men det kom en del påmeldinger etter at fristen gikk ut. Derfor tok vi inn 50 barn, og det er egentlig over smertegrensen. Heldigvis stiller foreldre opp og hjelper til. Da går det bra, sier Egil Kjølsø, i skiforeningen.

Annonserer ikke

Arrangørene tror de har truffet med opplegget ettersom pågangen er så stor.

- Det tyder på det. Vi annonserer ingenting, unntatt på Facebook og på vår egen hjemmeside. Vi har mest fokus på at barna skal ha det moro ute i friskluft, og tilbyr et variert utvalg av aktiviteter. Blant annet skiskyting med erteposer og tur til en gapahuk med bålbrenning og grilling av pølser, sier Kjølsø.

I tillegg til et godt opplegg, var værgudene på arrangørenes side.

- Det kunne ikke blitt bedre enn dette, sier han.