Det norske laget på onsdagens lagsprint i OL i PyeongChang er klart, og landslagesledelsen har tatt ut Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo.

Det betyr at Emil Iversen ikke får gå. Han utgjorde laget sammen med Klæbo i lagsprinten i Lahti-VM i fjor, som endte med knall og fall for meråkerbyggen på den siste etappen. Det endte med en forsmedelig fjerdeplass.

Iversen har gått én distanse i OL, der han røk ut i semifinalen i sprinten.

Usikkerhet

Johannes Høsflot Klæbo står med to gull i OL. Han tok sprintgullet og var ankermann på stafettlaget. Martin Johnsrud Sundby gikk inn til sølvet på skiathlon-distansen og var også delaktig i stafettgullet.

Klæbo har vært det åpenbare valget som avslutter på lagsprinten lenge. Noe mer usikkerhet har det vært rundt hvem han ville få med seg.

– Valget falt på Martin fordi vi mener dette er det sterkeste laget, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen da han presenterte det norske laget tirsdag.

Bjørgen og Falla

Marit Bjørgen har tangert Ole Einar Bjørndalen i antall OL-medaljer. I dette OL har Bjørgen tatt ett gull (stafett), en sølv (skiathlon), og en bronse (10 km fri teknikk) og kan passere Bjørndalen med en ny medalje på lagsprinten.

Onsdag går hun den første etappen, mens sprintsølvvinner Maiken Caspersen Falla går den andre.

– Tanken er at det er disse to vi føler oss sikrest på. Marit har levert gode løp her nede, og Maiken fikk sølv på sprinten. Hun har vært vårt sikreste kort på sprintstafett de siste seks-sju årene, sa landslagstrener Roar Hjelmeset.