Den ekstra fine snøvinteren gjør at skiidretten blomstrer som aldri før. Skirenn blir avviklet der de opprinnelig skal arrangeres og deltakere og funksjonærer slipper provisorier for å få rennene gjennomført.

Slik også med det 35 kilometer lange Høgseterrennet som starter i Åsen og som har målgang ved Vårtun i Skjelstadmark. Traseen går der den skal gå når snøforholdene er så gode som nå.

Det er drikkestasjoner underveis på Klefsåsvolden, i Rådalen og ved Korstjønna. Høgseterrennet er et samarbeid mellom IL Åsguten og Skjelstadmark IL.

Fine løyper

– Aldri har vi hatt så fine løyper å tilby deltakerne, sier en oppglødd rennleder Karl Roger Hegseth i Skjelstadmark IL.

– Takket være en fenomenal fin snøvinter, en topp moderne løypemaskin og flinke kjørere så er løypene førsteklasses, sier han

– Hvor stor deltakelse venter du?

– I fjor deltok 150 løpere, men i vinter er det langt flere, som takket være de stabile snøforholdene, har tatt skiene fatt. Det blir nok langt flere i år, spår rennlederen.

– Skal du gå rennet sjøl?

– Ja. Jeg skal gå løypa etter at det opprinnelige rennet er over. Og lykkes jeg med det, blir det 37. gang sier Karl Roger Hegseth.

Saken fortsetter under bildet.

Rennleder for Høgseterrennet Karl Roger Hegseth (t. h.) og løypelegger Per Egil Korstad kan by på ekstra fine løyper foran årets renn. Foto: Arnulf Gresseth

Bruk løypene

– Hva med løypeleggeren. Skal han gå rennet?

– Jeg har gått 18 eller 19 ganger. Men nå legger jeg spor for andre, sier løypelegger Per Egil Korstad.

– Kan løypene brukes før renndagen 4. mars?

– Ja, bevares. Her kan man spenne på seg skiene ved Resve i Stjørdal og valgfritt stake seg til Åstjønna i Forradal, Grønningen i Skogn eller videre til Frolfjellet. Det ligger faktisk 60 kilometer med flotte løyper som venter på å bli brukt, sier Korstad

Påmelding

– Hva med påmelding?

– På nett selvfølgelig, og påmeldingene vil vi helst ha innen fredag 2. mars, sier Karl Roger Hegseth.

Løpere kan melde seg på helt fram til rett før start, men da koster det en hundrelapp ekstra. Det er null startkontingent for deltakere under 16 år.

Spurtpremie

– Drømmeforhold i marka nå, men mye kan skje med vær og føre på et par uker?

– Det kan det, men løypene er brukt og pakket siden i høst så de tåler nok litt mildvær også. Men vi håper bare at værgudene skal spille på lag med oss, sier Hegseth.

– Og husk at vi har spurtpremie. Første løper på Klefsåsvolden premieres med 1.000 kroner. Det samme får første kvinne og mann i mål også, sier han.