- Det er ekstra kipt at vi spiller så dårlig på hjemmebane, fastslår Maja Kildal Bakken, etter at SHKs 18-årslag ble feid av banen med sifrene 25-12 mot Charlottenlund (CSK) søndag ettermiddag.

Sammen med Maria Rekkebo ble bakspilleren toppscorer med tre mål, men det var ingen trøst.

- Vi har spilt jevnt mot CSK tidligere, men i dag stresser vi og gjør mange feil. Jeg tror vi tenker for mye i stedet for å spille som vanlig å ha det gøy, sier 17-åringen.

Bittert poengtap

Hun tror nerver blant spillerne i stor grad bidro til SHK tapte mot CSK og Glassverket, og at laget kun greide uavgjort mot Fredrikstad etter at SHK ledet klart utover andreomgangen.

- Vi spiller på hjemmebane, det er masse folk som titter på oss og vi møter gode lag i Lerøy-serien. Jeg tror det ble mye nerver og spenning blant spillerne. Hadde vi vunnet en kamp ville det blitt bedre, sier Kildal Bakken.

Resultatet mot Fredrikstad lørdag, var ekstra bittert å svelge. 20-20 sto det på lystavla etter at SHK ledet 20-17 ett minutt før full tid.

- Hadde vi holdt ballen i laget mot slutten, ville vi vunnet. I stedet stresser vi for mye.

Nedre halvdel

Lerøy-serien er over halvveis, og SHK ligger på 13. plass av 16 lag med kun fem poeng etter ni spilte kamper.

- Vi tenker lite på tabellen. Vi tar kamp for kamp, og målet er alltid å vinne. Vi har slått mange topplag tidligere, og kan gjøre det igjen. For oss er Lerøy-serien noe av morsomste som finnes, og vi lærer mye av å spille mot så gode lag, sier Kildal Bakken.

Neste runde for SHK er i Sarpsborg 17. og 18. mars.

Vikhammer HK vant mot Bjørnar

I Bring-serien, den nasjonale turneringen for 16-åringer, ligger Vikhammer HKs guttelag på 10. plass med to poeng. Lagets eneste seier kom lørdag mot Bjørnar, som de slo 27-25. Mot Storhamar og ØIF Arendal ble tap.

Vant to av tre kamper

SHKs jentelag i Bring-serien gjør det svært bra. Både Kristiansands IF og Strindheim måtte slukkøret rusle av banen etter henholdsvis 30-26 og 24-22 mot SHK. Søndagens kamp mot Sola ble en nedtur for stjørdalingene som tapte 22-20.

SHK ligger på andreplass i Bring-serien med åtte poeng etter seks spilte kamper.