En 19. plass ble resultatet søndag etter et hopp på 74 meter i førsteomgangen og 83 meter i den andre.

- Jeg valgte å melde meg i a-klassen istedet for eliteklassen. Dermed fikk jeg litt mer fart i tilløpet, og da satt teknikken bedre. I prøveomgangen hoppet jeg 88 meter, forteller Svingen Lunnan.

Mer fornøyd

Før 21-åringen fra Skatval Skilag og Trønderhopp kom til Bjørkbakken, som har en bakkerekord på 96 meter satt av Anders Bardal i 2009, gikk treningene i Granåsen svært så bra.

Derfor var han skuffet over kun å oppnå 62 og 57,5 meter under lørdagens konkurranse på hjemmebane. Derfor lovte han å revansjere seg til søndagens renn.

- Jeg er mer fornøyd med søndagens konkurranse, sier Svingen Lunnan, som i januar ble nummer to g tre under norgescupkonkurransene i Sprova.

Forsinkelse

Søndagens renn ble utsatt en time på grunn av mye snø som hadde lagt seg natt til søndag. Det betød at de driftige arrangørene måtte tidlig opp for å preparere bakken.

- Arrangørene gjorde en flott innsats med å få unna snøen og ordne bakken ferdig. Det falt utrolig mye snø natt til søndag, forteller Svingen Lunnan, som på onsdag reiser til Oslo og Holmenkollen for å delta i NM.