Merete Rønning Larssen-Aas (34) fra Vikhammer er er ansatt som daglig leder for Malvik ILs idrettsfritidsordning.

– For meg er dette drømmejobben. Jeg skulle ha den. Det var ikke tvil, sier 34-åringen og smiler.

Tirsdag 6. mars hadde Larssen-Aas sin første arbeidsdag i Malvik ILs klubbhus på Viksletta. Ei drøy uke senere møter hun Bladet på et provisorisk kontor i lokalene ved fotballanlegget. Om snaut fem måneder vil det høyst sannsynlig myldre av unger i og rundt bygget.

Åpner i august

Nyvinningen åpner dørene i august og vil i en etableringsfase ha mellom 60 og 70 plasser. Tilbudet gjelder for barn i SFO-alder med bostedsadresse i Ytre Malvik. Nøyaktig hvilken aldersgruppe som omfattes er ennå ikke bestemt. Det er slike detaljer Larssen-Aas skal jobbe med i tiden fram mot åpninga.

– Jeg kom hit med en nøkkel på tirsdag. Det var det eneste jeg hadde. I august skal det være et bredt tilbud for mange barn her. Det er nok å ta tak i, sier hun og smiler.

Planla åpning før hun fikk jobben

Alt fra praktiske oppgraderinger av klubbhuset til godkjenninger og tillatelser må være på plass når de første ungene tråkker inn over terskelen på sensommeren. Selve åpningsdagen har hun store planer for. En dag hun allerede på det første av i alt tre intervju hadde sett for seg i detalj.

– Det forteller litt om hvor mye jeg ønsket denne jobben. Noen ganger kan man hake av alle punktene i utlysningsteksten. Det kunne jeg da jeg leste denne annonsen, sier 34-åringen.

Over 20 søkere

Stillingen ble hun tildelt i konkurranse med over 20 andre. Larssen-Aas skal i utgangspunktet jobbe 60 prosent med idrettsfritidsordninga og 40 prosent med administrativt arbeid i Malvik IL.

– Det blir kjempespennende. Jeg har vokst opp her og Malvik IL er klubben min. Å få muligheten til å bidra er en gavepakke, sier hun.

34-åringen kommer fra jobben som pedagogisk leder i Sjølyst Fus barnehage og er utdannet førskolelærer.

– Det var et fantastisk sted å være, men på et tidspunkt får man lyst på nye utfordringer. Jeg har kjent på at jeg ville jobbe med eldre unger, sier Larssen-Aas.

Breddesatsing

Hun er oppvokst i Skolevegen på Vikhammeråsen og har spilt aktivt fotball for Malvik IL i en årrekke. 34-åringen betegner seg selv som over gjennomsnittet interessert i idrett generelt og ser for seg et bredt spekter av aktiviteter på baneanlegget utenfor klubbhuset de kommende årene.

– Vi ønsker å benytte oss av alle avdelingene i idrettslaget. Det blir naturligvis en del ballspill på sommerhalvåret, men det skal ikke bli kjedelig. Det blir et aktivt tilbud, fastslår IFO-lederen.

Hun poengterer at motivasjonen ikke er å utvikle idrettstalent.

– Jeg har ingen mål om å skape de beste utøverne i klassen. Ambisjonen er å få ungene i aktivitet. Her skal de få leke fra start til slutt, sier Merete Larssen-Aas.