Helene Arnø (45) ble søndag kveld valgt til ny styreleder i Stjørdals-Blink Fotball ifølge en pressemelding fra stjørdalsklubben.

Hun tar over etter at nestleder Bente Ertsgaard har fungert som leder etter at det ikke lyktes på klubbens årsmøte den28. februar å velge ny leder etter skatvalsbyggen Thomas Lidal Jamne.

Ertsgaard fortsetter som nestleder.

Thomas Lidal Jamne hadde frasagt seg gjenvalg etter to år som leder i Stjørdals største fotballklubb.

Årsmøtet vedtok å gi det nye styre videre fullmakt til å finne ny styreleder og varamedlem – med en tidsbegrensning på tre måneder.

Nå gikk det kun 18 dager før en ny styreleder var på plass.

Helene Arnø bor i Hegra, er opprinnelig fra Ørlandet og har en datter på 19 år.

Arnø leste i lokalavisa at klubben manglet leder etter Thomas Lidal Jamne takket for seg etter to år i lederfunksjonen.

- Jeg kjente Thomas fra før og tok kontakt. Deretter snakket jeg med Bente, vurderte litt fram og tilbake, snakket også med styremedlem Stig Eidem og tenkte tilslutt at dette er jo skikkelig spennende, sier Arnø.

Hun møtte de øvrige styremedlemmene for første gang søndag kveld i konstituerende møte.

- Jeg har lest meg litt opp, smiler hun – og legger til at det er fortsatt mye å sette seg inn i.

- Hva kjennetegner deg?

- Jeg er nok kjent for å være ekstremt positiv og løsningsorientert. Jeg er veldig engasjert og kreativ. Jeg bobler over av ideer. Bra ikke alt blir satt ut i live, kanskje, sier hun.

I Stjørdals-Blink Fotballs styre er også Mette Irene Holø mens Ingrid Støversten er varamedlem. I klubbens styret sitter det altså hele fire kvinner.

- Min erfaring er at kvinner er flinkere på emosjonell intelligens. Det er viktig med den emosjonelle dimensjonen, det er min erfaring gjennom arbeid innen lederutvikling, sier 45-åringen.

Helene Arnø har jobbet som lederutvikler i ti år opp mot organisasjoner, ledergrupper.

- Hva ser du frem til?

- Jeg gleder meg til å bruke kompetansen min inn i styret. Jeg ønsker å bidra med økt samhandlingskvalitet og bygge relasjoner oss imellom i styret - og i klubben for øvrig, fra yngst til eldst. Det er viktig å knytte foreldrene sterkere inn i klubben. Verdiene til klubben – ærlig, ydmyk, lojal - må sitte i ryggmargen til alle i klubben. Det vil vi ha fokus på også fremover.

Nestleder Bente Ertsgaard er glad for at nettopp Helene Arnø har blir ny styreleder i Stjørdals-Blink Fotball:

- Jeg er veldig fornøyd med at lederen vi nå får, også det at hun kommer uten tidligere bakgrunn i klubben og har stor kompetanse med kommunikasjon. Nettverksbygging er hun sterk på, og hennes smittende humør er en kjempebonus i tillegg.