Tirsdag var han 24 hundredeler foran Henrik Kristoffersen i den andre av to treningsomganger foran onsdagens norgesmesterskap (NM) i utfor i Hafjell ved Lillehammer.

Sist helg ble Henrik Kristoffersen nummer to i sammendraget i verdenscupen i alpint bak suverene Marcel Hirscher fra Østerrike.

Kristoffersen er egentlig spesialist i de tekniske øvelsene slalåm og storslalåm, men stiller altså opp i utfor i NM som arrangeres denne uka.

- Jeg har ikke funnet linja ennå. Men etter besiktelsen onsdag morgen før NM-konkurransen regner jeg med å ha alt på plass, sier Markus Nordgård Fossland.

Før besiktelsen blir tiden blant annet benyttet til å studere NM-løypa på video.

- Det handler om å jobbe på, sier 19-åringen. Sola varmer utover dagen i Hafjell, noe som kan bety at utfor starter tidlig onsdag formiddag.

- Treningsomgangene har starta klokken 1200 og 1215, men det er snakk om start tidligere onsdag før sola tar tak, sier han.

Fossland ble nummer 21 tirsdag, 3,23 sekunder bak raskeste mann, Adrian Smiseth Sejersted.

Henrik Kristoffersen havnet på plassen bak stjørdalingen.

Karl-Erik Jøssund fra Saksvik ble nummer 28 i tirsdagens prøveomgang, 60 hundredeler bak Fossland.

Saken fortsetter under bildet.

Karl-Erik Jøssund fra Saksvik deltar i NM i utfor. Foto: Stein B. Olsen

Mandag ble Fossland nummer 20 mens Jøssund ble nummer 28.

Adrian Smiseth Sejersted var også raskest mandag. Han var 3,63 sekunder foran Fossland mens Jøssund var 4,47 sekunder bak.

I følge Stein B. Olsen hos NM-arrangørene var det kanonforhold i Hafjell på den siste utfortreningen tirsdag.

- Utøverne syntes det var gøy å kjøre. Spesielt Markus trivdes, men han håper på litt bedre fart på skia under selve konkurransen onsdag, sier Olsen.

I onsdagens konkurranse har Markus Nordgård Fossland startnummer 4 mens Karl-Erk Jøssund har startnummer 28. Det er 85 påmeldte utøvere i utfor.

Start er klokken 11.00.