Nå skal de spille sjakk-klubben opp i eliteserien

– Greier vi det, skal vi kjempe hardt for å beholde plassen.

Trygve Dahl (t. v.) og Andreas Gangstad Rygg er de to yngste på laget til Hell Sjakklubb som skal kjempe om opprykk til eliteserien.   Foto: Frank Skaufel

Sport

Til helga skal stjørdalingene Andreas Gangstad Rygg og Trygve Dahl hjelpe Hell Sjakklubb opp i eliteserien.

17-åringene er de to yngste på seksmannslaget som reiser til Oslo med mål om eliteseriespill i sjakk fra høsten av.

– Muligheten er til stede. Greier vi det, skal vi kjempe hardt for å beholde plassen, sier Andreas Gangstad Rygg. Han er den ferskeste sjakkspilleren av de to, og har en rating på 1.750 poeng. For å spille i eliteserien er det blitt lagt et aldri så lite press på ham.

– Jeg må opp på 1.900 poeng. Jeg skal delta i konkurranser så ofte som jeg kan fremover, sier sjakktalentet som trener timevis sjakk hver dag og har økt ratingen med 150 poeng i løpet av det siste året. Trygve Dahl har en rating på 2.200 poeng.

Favoritter

Grunnen til at Hell Sjakklubb får sjansen til å spille kvalifisering om opprykk fra 6. til 8. april, er at den vant 1. divisjon i den midtnorske serien, avdeling Trøndelag.

I tillegg slo den ut det beste laget fra Nordmøre i kampen om å få spille kvalifisering. Hell Sjakklubbs beste spiller er serberen Mihajlo Stojanovic som har en rating på rundt 2.500 poeng.

– Vi er ratet som det beste laget i kvalifiseringsturneringen, men det trenger ikke å bety så mye. Vi har en fordel av at de spillerne vi rår over aktive, og det betyr vel så mye, sier Torbjørn Dahl, som er sjef for satsingen som kan ende opp med eliteseriespill fra høsten av.

I kvalifiseringsturneringen møter Hell Sjakklubb, Sevland fra Karmøy, Moss og Tromsø.

Saken fortsetter under bildet.

Torbjørn Dahl står bak satsingen til Hell Sjakklubb. Rundt 60 spillere deltar aktivt i klubben.  Foto: Frank Skaufel

 

Tre helger

Eliteserien spilles over tre helger, noe som vil bety en økonomisk utfordring for klubben hvis de makter opprykket.

– Det blir trekning om hvor spillehelgene skal legges. Er vi heldige får vi arrangere en av helgene, sier Dahl.

Makter Hell Sjakklubb å rykke opp, venter det tøff motstand fra de andre norske klubbene. Blant annet er sjakkprofiler som Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein med på lagene som kjemper i toppen.

– Nivået er et godt steg opp fra førstedivisjon, og problemet til de tidligere trønderlagene har vært at de har rykket ned med en gang. To lag rykker ned fra eliteserien hvert år. Vårt mål blir å holde oss i divisjonen, men først må vi komme oss igjennom kvalifiseringen, sier Torbjørn Dahl.