Til nordisk mesterskap i Finland

Malvik Turn og RG kjemper mot verdens beste utøvere i teamgym.

Deltakerne fra Malvik Turn og RG som deltar i det nordiske mesterskapet i teamgym. Bak fra venstre Vilde Gisvold Sandberg, Alva Iversen-Brenne, Kristine Trøa Mittet, Rikke Eriksen Husabø, Lina Danielsen Holthe, Karoline Kvello, Martin Solli og Mathias Zachariassen. Foran fra venstre Alisa Kotyota Pettersen, Ida Wold, Maria Tønne, Hedda Emilie Fjeldseth, Markus Krogen Jensen, Fredrik Dahlstrøm og Andreas Høiseth.  Foto: Malvik Turn og RG

Sport

Torsdag formiddag setter 15 gymnaster, hovedtrener Tomas Bekkavik, reiseleder Vibeke Trøa og trener Andreas Meyer seg på flyet til Finland.

Der skal Malvik Turn og RG delta i det nordiske mesterskapet i teamgym med en jentetropp med utøvere mellom 13 og 16 år og en mikstropp bestående av utøvere mellom 13 og 17 år, halvparten jenter og halvparten gutter.

Sist helg deltok malvikklubben i NM i teamgym i Asker der det ble andreplass i miksklassen og tredjeplass i jenteklassen for juniorer.

- Norden har de beste gymnastene i verden og nivået er sinnssykt høyt. Vårt mikslag kan ha sjansen på en bronsemedalje, men først og fremst er dette en stor opplevelse for oss som klubb å få delta i en slikt mesterskap. Dette er enormt stort for Malvik Turn og RG, sier Tomas Bekkavik.

Helgas mesterskap arrangeres i Joensuu som ligger ved den russiske grensen, fem timer i bil fra hovedstaden Helsinki. Konkurransene arrangeres lørdag mens morgendagen benyttes til trening og annen forberedelser.

De som skal deltar fra Malvik Turn og RG er Vilde Gisvold Sandberg, Alva Iversen-Brenne, Kristine Trøa
Mittet, Rikke Eriksen Husabø, Lina Danielsen Holthe, Karoline Kvello, Martin Solli, Mathias Zachariassen, Alisa Kotyota Pettersen, Ida Wold, Maria Tønne, Hedda Emilie Fjeldseth, Markus Krogen Jensen, Fredrik Dahlstrøm og Andreas Høiseth.