Vil ha det sånn - snøfritt før terrengløp

Kjell Olav Storlor og arrangørklubb IL Dalebrand spent på forholdene til lørdagens KM.

Midtkiløra i Sona i Hegra, tirsdag 10. april 2018. Her skal det i helga arrangeres KM i terrengløp.  Foto: privat

Men for noen år siden lå det så mye snø at da Einar Rønning skulle brøyte vekk snø så brøytet han over og fikk et ublidt møte med en Sildrabenk som var gjemt under snøen.Kjell Olav Storflor

Sport

Det er lite som minner om vår og uteaktivetet der kretsmesterskapet (KM) i terrengløp skal arrangeres lørdag.

– Akkurat nå ser det ikke ut som om det skal løpes inne på stadionområdet, men vi regner med at vi kan tilby greie forhold på lørdag, sa Kjell Olav Storflor i arrangørklubben IL Dalebrand til Bladet onsdag formiddag.

– Løypetraseen utenfor selve stadion er brukbar, men at det i invitasjonen til mesterskapet står at vi kan tilby tørre løyper er noe som kanskje ikke burde stått, sier Storflor.

Etteranmelding

Påmeldingsfristen gikk ut ved midnatt i går, men det er mulig å melde seg på før start.

– Men det er ønskelig at etteranmeldelsene heller kommer inn på fredag kveld enn lørdag formiddag, sier Storflor. I tillegg til KM for Nord-Trøndelag Friidrettskrets fra 13-årsklassen og eldre er det også lagt inn åpent stjørdalsmesterskap for årsklassene mellom 6 og 12 år.

Kjell Olav Storflor i IL Dalebrand kan love brukbare forhold, men ikke tørre løyper under lørdagens terrengløp-KM på Midtkiløra.  Foto: Arkivfoto

Flott vær

– Det er meldt flott vær i dagene framover, men om natta er det fremdeles kalt. Natt til lørdag er det meldt null grader, sier Storflor. Arrangøren kommer blant annet til å benytte seg av sand i løypa inne på selve stadion. Og sand vil forhåpentligvis sette fart i snø- og issmeltingen.

– Snøen får vi alltids bort, men det er det tykke islaget som skaper problemer, sier Kjell Olav Storflor. IL Dalebrand har arrangert terrengløp på denne tiden i hvert fall siden 1975. Og det er ikke ofte at snøen har ligget så tykk.

– Tenke ikke at det skulle være slike vinterlige forhold da vi bestemte oss for å arrangere KM på første sommerdag, 14. april, sier han.

Ublidt møte

– Men for noen år siden lå det så mye snø at da Einar Rønning skulle brøyte vekk snø, så brøytet han over og fikk et ublidt møte med en Sildrabenk som var gjemt under snøen, sier Kjell Olav Storflor.

Han håper og tror på mellom 70 og 80 deltakere lørdag.

– KM og Stjørdalsmesterskap blir det. Flytting skaper problemer for nå er det like før at stafettsesongen starter for fullt så det er ikke enkelt å finne en ny dato heller, sier han.


Bladet sender alle Stjørdals-Blinks seriekamper direkte

Stjørdals-Blink åpner sesongen med hjemmekamp mot Hødd. Nå kan du se både den kampen og alle de andre 25 seriekampene til stjørdalsklubben direkte på Bladet.no.